Societat 30/06/2014

C's condemna l'agressió racista al metro i nega la relació amb els implicats

El president del grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha reclamat a l'Ajuntament i a TMB que es personin com a acusació particular

Agències
2 min

BarcelonaEl secretari general de C's, Matías Alonso, ha condemnat aquest dilluns l'agressió racista gravada al metro de Barcelona, en el qual un jove va increpar un noi de Mongòlia i li va propinar diversos cops de puny, i ha negat qualsevol relació dels implicats amb el partit, després que apareguessin fotografies a les xarxes socials d'un d'ells amb el líder, Albert Rivera, i l'exportaveu parlamentari Jordi Cañas.

Alonso ha assegurat que els protagonistes de l'agressió no figuren en les bases de dades del partit com a militants ni simpatitzants, i que se'ls expulsaria "fulminantment" si es provés cap vinculació amb C's, tant d'aquestes persones com de qualsevol altra persona violenta o xenòfoba. "No tenim res a veure amb això. La violència, en totes les seves formes, ha d'estar al marge de la vida social", ha sentenciat el secretari general.

Per la seva banda, el president del grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha reclamat a l'Ajuntament i a TMB que es personin com a acusació particular contra l'agressor del metro "perquè no hi hagi impunitat d'aquest fet violent al metro de la ciutat".

ICV-EUiA ha registrat al Parlament una bateria de preguntes a la Conselleria d'Interior perquè ofereixi els detalls sobre l'agressió. En roda de premsa, el secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha mostrat la seva "condemna radical a aquesta agressió racista i feixista", i ha preguntat sobre les mesures realitzades pels Mossos d'Esquadra per detenir l'agressor. A més, els ecosocialistes han qüestionat a la Conselleria si té constància que l'agressor pugui formar part d'un grup neonazi i si aquest grup podria estar connectat amb altres d'extrema dreta.

El PSC de Barcelona ha reclamat que es penalitzi l'agressió i ha demanat la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), la Guàrdia Urbana i la Fiscalia per aclarir els fets.

stats