Societat 16/03/2012

El curs escolar començarà els dies 12 i 13 de setembre amb 15.000 places més

Barcelona reservarà per primer cop places per a alumnes amb necessitats educatives específiques, principalment immigrants

Efe
3 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha informat aquest matí que el curs escolar 2012-2013 començarà el 12 de setembre a educació infantil i primària, i el 13 de setembre a secundària, per la realització dels exàmens de setembre. El curs engegarà amb 15.000 places més ofertes en tot el sistema.

Rigau ha informat avui d'aquestes dates durant la presentació en roda de premsa a Barcelona del procés de preinscripció per al pròxim curs, que s'inicia dilluns que ve dia 19 i que té la novetat que les àrees d'influència de Barcelona s'amplien des dels sis centres fins als dotze que, com a mínim, podran escollir els pares.

Una altra novetat del pròxim curs és que, per primera vegada, a la ciutat de Barcelona es farà una reserva de 910 places per a alumnes amb necessitats educatives específiques, principalment immigrants, que es repartiran entre centres públics (345 places) i concertats (565) a P-3.

També a primer de secundària es farà una reserva de places, amb un total de 587 (157 als instituts públics i 428 als concertats), en un intent de modificar de forma gradual l'actual situació de concentració en determinats centres d'un percentatge elevat d'immigrants, ha explicat la consellera.

El fet que s'hagin reservat més places per als alumnes amb necessitats educatives específiques a les escoles concertades respon al mapa escolar de Barcelona, que compta amb més centres d'aquest tipus que públics, ha indicat. La Generalitat negocia actualment amb les escoles concertades com i qui assumirà les despeses que les famílies de nens amb necessitats educatives específiques no podran previsiblement assumir en part o en la seva totalitat.

"Era impossible modificar la situació sense modificar el mapa, sense obrir les comportes a la socialització", segons ha indicat la consellera.

El departament d'Ensenyament ha fet una reserva de 85.265 places per als petits de tres anys que el pròxim curs es calcula que iniciaran la seva etapa escolar a Catalunya, 2.088 menys que les del curs anterior, el que suposarà la desaparició de 136 grups fins ara afegits, coneguts popularment com 'bolets'.

D'acord amb criteris demogràfics i de comportament de la població, Ensenyament ha decidit suprimir totalment sis escoles actualment existents, els alumnes de les quals s'integraran en altres dels seus municipis i que, segons la consellera, es van dissenyar al seu moment sense tenir clar el seu futur.

Les escoles que Ensenyament ha anunciat avui oficialment que suprimirà són l'Esparreguera II, els alumnes de la qual s'integraran a l'escola Montserrat del mateix municipi (Baix Llobregat); Els Pins de Moja, que anirà al Circell, a Olèrdola (Alt Penedès); Els Còdols, a la Marta Mata del Vendrell (Baix Penedès); Abril, a La Canonja de la mateixa població (Tarragonès); la Reus XXI, a l'escola Isabel de Besora, de Reus (Baix Camp), i l'Olga Xirinacs, a la Tarragona.

Per contra, se'n crearan sis més, la majoria en barracons, a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), per desglossament de l'escola Marianao; a Banyoles (Pla de l'Estany); a Lloret (Selva); a Raimat, per desglossament de l'escola El Vilot de Sucs (Lleida); a Tortosa (Baix Ebre) i a Salt (Gironès), on l'Escola Pia (concertada) instal·larà un grup de P-3.

Uns altres quatre centres escolars no oferiran aquest any P-3, en un procés que pretén ser l'inici del seu tancament progressiu, a Vilanova i la Geltrú (Garraf), amb l'escola Parífae; a Mollet (Vallès Oriental), amb la Miquel Longaron; a Badia del Vallès (Vallès Occidental), amb La Muiñeira; i a Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental), amb Can Periquet, totes a la província de Barcelona.

stats