Societat 04/09/2013

Cursos de jardineria, paisatge i espais verds per a tots els públics

El Centre de Formació del Laberint ofereix tallers per promoure la biodiversitat de Barcelona que s'allargaran fins al juny del 2014

Ara
2 min
Taller de roses al Centre de Formació del Laberint

BarcelonaEl Centre de Formació del Laberint -equipament municipal ambiental dedicat a la formació contínua en jardineria i paisatgisme- obre a partir del dilluns 2 de setembre el període d'inscripcions per al curs 2013-2014, amb una oferta renovada de formació especialitzada en jardineria, paisatge i disseny d'espais verds adreçada tant a aficionats com a professionals i tècnics. L'oferta educativa s'emmarca en un doble objectiu: difondre els coneixements i la gestió conjunta de la jardineria i la biodiversitat, i ampliar el seu públic oferint activitats a tota la ciutadania.

L'equipament ofereix, entre setembre i juny, cursos de llarga durada i monogràfics d'iniciació a la jardineria per a aficionats, entre els quals també s'inclouen cursos de descoberta dels jardins de Barcelona i de reconeixement dels arbres de la ciutat. Per a tècnics i professionals, en canvi, el centre organitza cursos enfocats a millorar els coneixements específics en àmbits com l'horticultura tridimensional, els sistemes de reg o el maneig i manteniment de maquinària de jardineria.

Els programes de tècnics i aficionats es duen a terme als jardins del Parc del Laberint d'Horta i en el Viver de Tres Pins de Montjuïc, on hi ha la maquinària i el material necessari per desenvolupar una formació teòrica i pràctica de qualitat.

Per a un públic familiar i la ciutadania en general, el centre ofereix uns seguit de tallers de jardineria previstos entre octubre i desembre. Es tracta, entre d'altres, de formació en la reproducció de plantes per esqueixos o en la construcció d'ornaments nadalencs amb restes de jardineria.

El Centre està ubicat al Districte d'Horta-Guinardó, al Parc del Laberint d'Horta, i l'any passat va acollir prop de 2.000 alumnes, que van assistir als 102 cursos oferts durant el curs 2012-2013.

stats