Societat 13/09/2016

La majoria d'alumnes de l'escola del Pinell de Brai no comencen el curs per un conflicte amb dues mestres

Les famílies reclamen que les docents siguin apartades

Acn
2 min
L'escola del Pinell de Brai, durant el segon dia de classe

El Pinell de BraiEl curs escolar continua sense començar amb "normalitat" a l'escola César Martinell del Pinell de Brai (Terra Alta). En el segon dia de classe només hi han anat una desena d'alumnes, dels 55 que hi ha inscrits.

A les nou en punt, també alguns dels pares dels alumnes que no hi han acudit han entregat un escrit a la direcció del centre i li han comunicat, com ja van fer ahir, dilluns, que es quedaran els fills a casa mentre no es resolgui el problema que s'arrossega amb dues de les mestres. En un breu comunicat, que han llegit a la porta del centre escolar, reclamen "solucions definitives" al descontentament que tenen amb les dues docents de l'escola que, arran del conflicte obert, estan de baixa.

També demanen "respecte pels seus fills", aliens a la polèmica generada. Els pares van tenir un primer contacte, dilluns la nit, amb el servei d'Inspecció del departament d'Ensenyament però consideren que no se'ls ha donat "una resposta clara" a les seves peticions.

El conflicte prové del dia 1 de setembre, quan les docents van tenir un enfrontament verbal amb l'equip directiu de l'escola. Les famílies asseguren que van transmetre al centre, a finals del curs passat, el seu descontentament amb la tasca d'una de les mestres i la preparació dels seus fills. Això va fer que la direcció li demanés canvis en els seus mètodes el primer dia que s'incorporava a la feina.

La discussió sobre aquests aspectes amb les mestres, totes dues germanes, va acabar pujant de to. Una d'elles va assegurar que va tenir un atac d'ansietat i es troba de baixa des de llavors. La Generalitat estudia ara com apaivagar els ànims dels pares que amenacen de mantenir la protesta si no aparten les docents. Els pares i mares tenen previst reunir-se aquest dilluns a la nit per decidir si aquest dimarts continuen la protesta i deixen, per segon dia consecutiu, els seus fills a casa sense començar el curs lectiu.

stats