Societat 09/05/2012

El català deixarà de ser llengua vehicular a part de l'ensenyament balear el curs vinent

Les famílies dels infants de 3 a 6 anys i de 1r i 2n de primària podran escollir la llengua en què volen escolaritzar els seus fills

Acn
1 min

PalmaLes famílies de les Illes Balears podran triar el curs que ve la llengua de primer ensenyament dels seus fills a segon cicle d'educació infantil i a primer cicle d'educació primària. El català deixa de ser així llengua preferent a l'educació balear i haurà de competir amb l'espanyol, que per primer cop passarà a ser també llengua vehicular a l'ensenyament. És el principal canvi que incorpora l'ordre d'admissió per al curs escolar 2012-2013 que ha presentat aquest dimecres el conseller balear d'Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch. La conselleria estima que uns 12.530 infants de 3 anys participaran en el procés d'admissió d'alumnes que es matricularan per primera vegada en algun dels centres públics i concertats el proper curs escolar.

L'ordre d'admissió per al curs escolar 2012-2013 inclou una sèrie de canvis significatius. El més important és que, per primera vegada a les Illes Balears, les famílies podran triar la llengua de primer ensenyament dels seus fills a 2n cicle d'educació infantil (3 a 6 anys) i a 1r cicle d'educació primària (1r i 2n curs). Així, a partir d'aquest any, els impresos de sol·licitud d'admissió inclouen la possibilitat de triar entre català i castellà com a llengua de primer ensenyament.

stats