SOCIETAT
Societat 08/05/2011

Un mosso denuncia dos urbans de Barcelona per no parlar-li en català

"Esto es España y te hablo en español", va dir el guàrdia urbà segons la denúncia

Redacció
1 min

BarcelonaUn agent dels Mossos d'Esquadra ha denunciat dos Guàrdies Urbans de Barcelona per no parlar-li català quan, en un control rutinari, el van parar per conducció temerària.

Segons un atestat de la Guàrdia Urbana al que ha tingut accés Europa Press, el 9 de febrer de 2011, quan els dos urbans realitzaven un servei de vigilància a la Ronda Sant Pau, van observar una moto que circulava a gran velocitat, fent moviments en zig-zag entre els cotxes, que van obligar un d'ells a frenar bruscament.

No el van poder parar fins que va arribar al carrer Comte d'Urgell, van comprovar que anava a 90 km/h i el van informar, en castellà, del motiu perquè l'havien parat.

L'home de la moto, que es va identificar com a mosso fora de servei, els va dir que el seu únic idioma era el català. El mosso, segons els guàrdies, es va mostrar indignat i alterat llançant comentaris com: "tu ets un feixista i el que estàs fent és una repressió lingüística del català. És una vergonya per a la policia de Catalunya que hi hagin agents amb aquests comportaments feixistes", i els va amenaçar amb denunciar-los i acudir als mitjans per fer pública la repressió del català i que així l'inhabilitessin.

En la denúncia davant del jutjat de guàrdia, el mosso assegura que va demanar a l'urbà "amb tota la correcció exigible" que se li dirigissin en català.

El judici de faltes se celebrarà el pròxim 28 de juny.

stats