El franquisme a Catalunya i la "tasca depurativa del sobiranisme", a l'examen d'història de la selectivitat

John Locke i Plató, les dues opcions a l'examen d'història de la filosofia

Més de 32.000 alumnes catalans s'han examinat aquest matí de les assignatures d'història o història de la filosofia, llengua estrangera i ciències de la terra i del medi ambient, durant la segona jornada de la selectivitat, que se celebra a Catalunya fins demà.

A l'examen d'història, els estudiants podien triar entre un text dels drets de les dones i un sobre el franquisme a Catalunya. En aquest segon exercici s'havia d'analitzar un text extret d''El Correo Catalán' que parlava de la "tasca depurativa del separatisme" i la imposició de multes a diversos comerços de Barcelona per rotular en català. "Como es sabido, la disposición del Excelentísimo Señor Gobernador Civil prevé que las multas habrán de pagarse diariamente mientras subsistan las inscripciones que las motivaron y está dispuesto a mostrarse inflexible en este aspecto del separatismo", diu el text.

Consulteu  aquí l'examen d'història.

Locke i Plató, a l'examen de filosofia

A història de filosofia, els alumnes han pogut triar entre el text 'Assaig sobre l'enteniment humà', de John Locke, i el llibre IV de 'La República', de Plató.

Consulteu  aquí l'examen d'història de la filosofia.

Els estudiants s'han examinat també de llengua estrangera. Diversos alumnes han coincidit a determinar que, enguany, l'examen d'anglès ha estat bastant fàcil.

Consulteu  aquí l'examen d'anglès.

De moment, la segona jornada de la selectivitat ha transcorregut amb total normalitat, després que ahir els alumnes es van mostrar  indignats per la dificultat de la prova d'economia.