Societat 18/09/2018

Desallotgen una trentena de veïns de Reus pel risc que s'ensorri l'edifici on viuen

Els tècnics han descobert una biga en mal estat després que caigués un fals sostre aquesta nit

Ara
1 min
La Guàrdia Urbana va impedir que comencés el festival reusenc / ACN

BarcelonaL'Ajuntament de Reus ha desallotjat preventivament 29 veïns d'un edifici de la ciutat del Baix Camp després que aquesta nit passada s'ensorrés parcialment un fals sostre d'un dels pisos, segons ha explicat el consistori en un comunicat. El forat ha deixat al descobert una biga principal de la finca i l'arquitecte municipal ha determinat que estava en mal estat.

Ara els tècnics revisaran a fons l'estructura de l'edifici per determinar-ne l'estat i decidir si els veïns poden tornar a casa. De moment el consistori els ha reallotjat en una pensió de la ciutat, d'acord amb el protocol d'actuació de la Guàrdia Urbana i de la regidoria de Benestar Social, on es quedaran fins que es comprovi que l'edifici està en bon estat o trobin un allotjament alternatiu.

Fragments d'un fals sostre

Segons la Guàrdia Urbana, una part del fals sostre d'un dels habitatges del primer pis de l'edifici afectat, situat al número 35 del carrer Sant Magí de Reus, s'ha ensorrat cap a les onze de la nit. Els mateixos veïns han alertat de la caiguda. El forat ha deixat al descobert una de les bigues principals de l'edifici i, després de revisar-la, l'arquitecte municipal ha decidit desallotjar la finca preventivament.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Seguretat, Joaquim Enrech, s’han desplaçat al lloc dels fets per donar suport als veïns afectats i conèixer l’evolució de les tasques dels serveis municipals.

stats