Societat 14/11/2018

Desallotgen un bloc del Gòtic amb una vintena d'adults i quatre menors

La pressió veïnal va evitar l'actuació policial ara fa dues setmanes

Ara
1 min
Veïns concentrats al carrer Correu Vell/ JORDI ROVIRALTA

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra sí que han desallotjat, aquest dimecres a primera hora, el bloc ocupat del número 3 del carrer Correu Vell, al Gòtic, on, segons els veïns, vivien una vintena de persones, entre les quals quatre menors i dues dones embarassades. Ara fa dues setmanes, la pressió veïnal va frenar un intent de desallotjament. Avui, els Mossos han buidat el bloc donant compliment a l'ordre judicial. Segons l'entitat Resistim al Gòtic, els fets han passat deu minuts abans de les set del matí.

L'edifici és propietat d'un fons d'inversió i el jutjat va donar inicialment marge per al desallotjament fins al 31 d'octubre. Posteriorment es va haver d'ampliar. La finca estava ocupada des del passat mes de gener en protesta per l'especulació immobiliària que està expulsant els veïns del barri.

Resistim al Gòtic ha denunciat que aquest desallotjament és una "vulneració de drets flagrant", ja que les famílies no han estat ateses, diuen, ni pels serveis socials ni pel Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona. "Es troben al carrer i completament desemparades", s'ha queixat l'entitat a través de Twitter, on ha denunciat, també, que "les famílies no han estat ateses per serveis socials".

stats