Societat 18/10/2014

Desallotgen preventivament un edifici al districte d'Horta de Barcelona per perill d'ensorrament

Els 40 ocupants de la finca del barri de la Teixonera dormiran amb familiars o dependències municipals mentre l'Ajuntament de Barcelona acaba l'estudi tècnic sobre l'estat de l'estructura de tot l'edifici

Efe
2 min
L'edifici desallotjat per risc d'esfondrament del carrer Rosalia de Barcelona / ACN

BarcelonaEls Bombers de Barcelona han desallotjat preventivament aquesta nit els 40 ocupants d'una finca del carrer de Santa Rosalia, al barri de la Teixonera, a Horta-Guinardó, davant el perill d'ensorrament de l'edifici, informa l'Ajuntament de Barcelona.

Bombers de Barcelona, d'acord amb la regidora del districte, Francina Vila, van acordar desallotjar preventivament tota la finca per garantir la tranquil·litat dels veïns fins a conèixer les conclusions de l'estudi de l'estructura de l'immoble que tenia encarregat.

L'edifici està situat al carrer de Santa Rosalia, 91, al districte d'Horta-Guinardó, i el desallotjament es va efectuar per problemes estructurals a la finca, que compta amb un total de 31 pisos.

Els serveis socials municipals van atendre unes 40 persones i els van oferir allotjament alternatiu en el nou Servei d'Estades Breus del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

Finalment, 16 persones han passat la nit al CUESB, dos en un hotel i la resta, en cases de familiars.

Els Bombers de Barcelona va rebre aquest divendres cap al tard una trucada d'un veí que, després de retirar el sostre fals de casa seva, els alertava del mal estat de les bigues.

Fruit dels testos realitzats, els bombers van poder comprovar el deteriorament de l'estructura i van ordenar desallotjar cinc pisos, de diferents plantes, ubicats en un extrem de l'immoble.

Coincidint amb aquesta actuació, la regidora del districte d'Horta-Guinardó, Francina Vila, es va desplaçar fins a aquesta finca ubicada al barri de la Teixonera i, d'acord amb els Bombers i per garantir la tranquil·litat de tots els veïns, es va ordenar desallotjar preventivament tota la finca.

Dissabte passat el diari 'El País' publicava un reportatge sobre aquest edifici.

Es dóna el cas que el districte va contractar el passat 14 d'octubre a l'empresa COPCA per elaborar un estudi estructural complet d'aquest edifici després de la reunió celebrada a la seu del districte el passat 16 de setembre, on diversos veïns van informar a la regidora del mal estat de conservació de l'edifici, com a conseqüència de l'evident falta de manteniment del mateix per part de la comunitat de propietaris.

Posteriorment, el passat 23 de setembre, Bombers de Barcelona van efectuar una visita i van decidir apuntalar diverses zones de la finca.

També van instar a realitzar una inspecció per part dels serveis tècnics al conjunt de l'edifici.

L'estudi preliminar mostrava deficiències però no perill imminent de col·lapse estructural de l'edifici.

En paral·lel, el districte va iniciar un expedient per requerir als propietaris la realització de les obres necessàries de manteniment.

Després del desallotjament de la finca aquesta mitjanit, l'Ajuntament de Barcelona esperarà a conèixer les conclusions de l'estudi tècnic sobre l'estat de l'estructura de tot l'edifici, que està elaborant COPCA, per prendre qualsevol decisió o acordar possibles mesures amb els afectats.

Els veïns podran recollir les seves pertinences acompanyats dels Bombers, que al llarg del cap de setmana els facilitaran l'accés als seus habitatges.

Aquesta finca del carrer Santa Rosalía es troba afectada pel PGM del Carmel, ara en revisió, i està prevista la seva expropiació, segons el consistori.

stats