Publicitat
Publicitat

Els veïns desallotjats del carrer Llull comencen a tornar a casa

Els residents de l'edifici amb l'esquerda segueixen en allotjaments d'emergència

Els veïns de les finques del carrer Llull 153 i 157, que van ser desallotjades dels seus domicilis dimecres de la setmana passada, han començat a tornar a casa seva aquest dimarts. Segons ha informat l'Ajuntament, ho han fet un cop els serveis tècnics municipals han comprovat l’estabilitat i la solidesa d’aquests dos edificis.

Pel que fa a la finca del número 155 del carrer Llull –en la qual dimecres de la setmana passada es va detectar una esquerda en un soterrani que va motivar el desallotjament de l'edifici– continua amb treballs d'estabilització. Divendres de la setmana passada ja es va fer una primera intervenció en què es va injectar formigó a la base de l’edifici, que un cop consolidat s’ha reforçat amb els puntals.

Les 13 persones afectades del número 155 continuen en allotjaments d’emergència facilitats per l’Ajuntament a través del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB). Un total de nou persones seguiran allotjades en hotels, i la resta, en cases de familiars o amics.

Per altra banda, els equips tècnics de l’ Ajuntament de Barcelona, de les empreses constructores de les obres dels hotels que hi ha a la vora, de la propietat i de la FAVB han prosseguit aquest dimarts amb els treballs de recopilació d’informació per tal de determinar quines han estat les causes de l’esquerda. També s’ha encarregat un estudi al Consell Superior d’Investigacions Científiques sobre el comportament del sòl de l’àrea delimitada entre els carrers Tànger, Àlaba i Selva de Mar, i la zona marítima, que també pot aportar informació útil per avaluar les causes.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de