Societat 27/07/2013

Els desallotjats de la nau del Poblenou posen fi a la tancada a l'església

La majoria han acceptat l'habitatge temporal ofert per l'Ajuntament

Efe
2 min
En Kharaba, un dels desallotjats de l'assentament del carrer Puigcerdà, dorm en un banc a l'església de Sant Bernat Calbó del Poblenou, a Barcelona. Manolo García

BarcelonaEls immigrants desallotjats d'una nau del barri barcelonès del Poblenou que s'havien refugiat a l'església de Sant Bernat Calbó han acordat aquest dissabte posar fi a la tancada, després que la majoria d'ells hagin acceptat l'habitatge temporal ofert per l'Ajuntament. Segons ha informat a Efe un portaveu dels immigrants, la majoria d'ells originaris de l'Àfrica subsahariana, la decisió d'acabar amb la tancada s'ha acordat en una assemblea celebrada a la mateixa església, situada al barri del Poble Sec.

Una quarantena d'immigrants que van ser desallotjats de la coneguda com a "nau de la ferralla", punt neuràlgic de la compravenda de residus de la capital, van decidir dijous passat tancar-se a l'església de Sant Bernat Calbó, amb l'autorització del rector. Des d'aleshores, la majoria de participants en la tancada han anat acceptant les solucions de reallotjament temporal ofertes per l'Ajuntament de Barcelona, per la qual cosa aquest dissabte han decidit abandonar finalment la protesta.

Manel Andreu, portaveu de l'Associació solidària contra els desallotjaments i de l'Associació de Veïns del Poblenou, ha explicat a Efe que, malgrat finalitzar la tancada, la plataforma continuarà amb les seves reivindicacions per aconseguir no només un habitatge als desallotjats, sinó també permisos per obtenir la residència legal i una feina. La majoria dels immigrants que residien a la nau vivien de la venda de la ferralla que recollien, per la qual cosa el seu desallotjament els ha privat de la seva única via d'obtenció d'ingressos, ha advertit Manel Andreu. Al llarg de tot el mes d'agost, l'associació mantindrà dos punts de contacte a l'Ateneu Flor de Maig del barri per atendre els afectats que necessitin ajuda.

El 2 de setembre vinent, els immigrants s'han citat a l'església ocupada per celebrar una altra assemblea en la qual decidiran si emprenen noves mobilitzacions.

stats