Societat 10/07/2019

Descarrila un tren de Rodalies entre Planoles i la Molina sense causar ferits

La circulació de la línia R3 entre Ribes de Freser i Puigcerdà s'ha restablert

Acn
2 min
Tècnics de Renfe treballen per encarrilar el tren accidentat al túnel de Toses

BarcelonaUn tren de la línia R3 de Rodalies amb destinació a Puigcerdà va descarrilar entre Planoles i la Molina aquest dimarts poc després de les nou de la nit. No hi ha hagut ferits greus, tot i que dues persones han hagut de ser ateses al lloc de l'incident per crisis d'ansietat, segons informa Protecció Civil. A dins del comboi hi viatjaven 35 persones que han estat transbordades a un altre tren per evacuar-les fins a l'estació de Toses, on han continuat fins a la seva destinació en autobús. La circulació de la línia R3 s'ha restablert aquesta tarda després d'haver quedat tallada durant el matí. Els usuaris podien, però, utilitzar un servei alternatiu per carretera entre Ribes de Freser i Puigcerdà ofert per Renfe.

Els serveis d'emergència treballen amb la hipòtesi que un despreniment de roques hauria provocat el descarrilament del comboi uns dos quilòmetres més amunt de l’estació de Toses, en sentit Puigcerdà. Segons Renfe, l'incident ha tingut lloc a dins d'un túnel, per la qual cosa s'ha sol·licitat ajuda externa a Protecció Civil i Bombers. Tècnics d'Adif i de Renfe s'han desplaçat fins al punt del descarrilament per avaluar la incidència.

Aquest matí de dimecres, tècnics Renfe s’han desplaçat al punt i estan procedint a les tasques d'encarrilament del tren. Quan estigui retirat, que serà durant el dia d'avui, segons la companyia, tècnics d’Adif podran treballar en els danys d’infraestructura.

Autobusos i taxis per cobrir el trajecte

Des de primera hora del matí, Renfe ha ofert un servei d'autobusos i taxis que garanteixen la comunicació entre les estacions de Ribes de Fraser (Ripollès) i Puigcerdà (Cerdanya) per cobrir el trajecte de la R3 afectat pel tall de circulació. Els treballadors responsables de les dues estacions són els encarregats de demanar els vehicles alternatius i distribuir els passatgers.

Alguns usuaris s'han mostrat satisfets "pel tracte i l'atenció" que els ha donat Renfe a l'hora de redirigir-los al transport alternatiu. Mentrestant, la companyia segueix treballant per retirar el comboi atrapat a Tosses (Ripollès).

stats