Societat 25/07/2013

Recerca de víctimes sota la pluja al 'revolt de la mort', a Galícia

Els veïns de la zona, esgarrifats, apunten a l'ARA que el tren acostumava a reduir la velocitat en el revolt pronunciat on es va produir l'accident

M. Eugènia Quetglas
1 min
Els serveis de rescat busquen més víctimes entre la ferralla del tren accidentat a Galícia / AFP

Santiago de Compostel·laMatí de dijous de pluja al 'revolt de la mort'. Mentre una cortina fina d'aigua feia acte de presència a les vies on aquest dimecres va registrar-se el descarrilament de Galícia, l'accident ferroviari més important de l'Estat en els últims 40 anys, els operaris i els cossos de seguretat continuaven els treballs –que no s'han aturat durant la nit– per buscar més víctimes entre la ferralla. Fonts judicials no descarten que en el comboi que encara queda per analitzar hi hagi més cossos i apunten que, possiblement, aquestes víctimes seran difícils d'identificar.

Mentrestant, es continua netejant el lloc de sinistre. Aquest matí s'està retirant material que va quedar dispersat després de l'accident.

Els veïns de la zona, que durant tota la nit han col·laborat amb els equips d'emergència, han tornat al punt del tràgic sinistre. Alguns, encara esgarrifats, apuntaven a l'ARA que el tren acostumava a reduir la velocitat en el revolt pronunciat on es va produir l'accident. D'altres aprofitaven per reivindicar una millora de l'estat de les vies. Aquest dijous s'espera la presència del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez-Feijóo, ha convocat un consell de govern extraordinari per analitzar la tragèdia. El PSOE ja ha suspès tots els actes que tenia programats.

stats