Societat 26/07/2013

Els morts a l'accident de Santiago són 78, segons el recompte de la policia científica

Falten per identificar sis cadàvers

Agències
1 min
Familiars de les víctimes de l'accident, a les portes de l'espai habilitat per l'ajuntament de Santiago / EFE

SantiagoLes víctimes mortals en l'accident de tren d'aquest dimecres a Santiago de Compostel·la són 78, de les quals sis estan sense identificar, segons ha determinat la identificació duta a terme per la policia científica, que ha rebaixat el balanç provisional de 80 fet públic ahir.

Així ho ha confirmat el comissari en cap de la unitat central de coordinació de la policia científica, Antonio del Amo, durant una roda de premsa en què ha ofert detalls sobre els avenços en la identificació dels cadàvers.

Del Amo ha precisat que, tot i que ahir es va informar de 80 morts, per ara són 78, ja que es tracta d'una tasca complexa en la que es poden considerar algunes restes humanes com si fossin de diferents persones i, finalment, determinar que pertanyen a una única persona.

L'equip de la policia científica ha identificat més cadàvers aquest matí de divendres, que es lliuraran a les seves famílies avui mateix. Ara falten sis de les 78 víctimes mortals per identificar, a les quals se'ls faran proves d'ADN.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Galícia han precisat que el reconeixement per ADN trigarà "diversos dies", ja que les mostres preses seran remeses a l'Institut Anatòmic Forense de Madrid i a un altre laboratori de la Policia Nacional.

Continuen ingressats 87 ferits

D'altra banda, un total de 87 persones continuen ingressades en diferents hospitals de Galícia. 33 d'elles es troben en estat crític. Entre els 33 ferits crítics hi ha quatre nens i la resta són adults.

stats