Societat 26/06/2011

La desfilada de l'Orgull Gai omple el centre de Barcelona amb la festa més gran del Mediterrani

Milers de persones i diverses carrosses mostren l'orgull LGBT entre la plaça Universitat i Maria Cristina

Acn
1 min
Ambient d'aquesta tarda a la Pride de Barcelona / LARA BONILLA

BarcelonaMilers de persones, associacions i empreses han participat aquest diumenge a la tarda a la desfilada de la Pride Barcelona per commemorar i, sobretot, celebrar, el dia de l'orgull lèsbic, gai, bisexual i transsexual (LGBT). És el tercer cop que es fa aquesta rua, que s'ha convertit en la més important del Mediterrani, i s'hi han pogut veure personatges de tot tipus amb vestimentes extravagants i espectaculars, partits polítics, famílies homosexuals amb nens, dracs i diables, grups de percussió i molta música.

La desfilada ha anat des de la plaça Universitat fins a l'avinguda Maria Cristina, al peu de Montjuïc, on la festa acabarà a altes hores de la matinada amb concerts i espectacles d'artistes com Roser, Fangoria o Las Grecas.

La rua ha estat l'esdeveniment més important de deu dies consecutius de festes i actes, entre el 18 i el 28 de juny, que han girat al voltant de la cultura, l'esport i l'oci, però també el debat. Aquest dissabte a la tarda es va fer una altra manifestació, més reivindicativa i menys nombrosa, entre la plaça Universitat i la plaça Sant Jaume.

stats