Societat 24/11/2014

L'ajuntament de Madrid ofereix un habitatge social a Carmen, l'àvia de 85 anys desnonada divendres

El consistori madrileny assegura que li ha havia ofert diverses alternatives abans que la fessin fora de casa

Efe
2 min
Carmen Martínez Ayuso, a casa seva / ALITWITT

MadridL'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha anunciat aquest dilluns que l'ajuntament de la capital espanyola oferirà un habitatge social a Carmen Martínez Ayuso, la senyora de 85 anys desnonada divendres del pis amb el qual va avalar un préstec al seu fill, "amb independència del que ella després vulgui fer ".

En declaracions als mitjans després d'assistir a la inauguració del Congrés Nacional de Medi Ambient, l'alcaldessa ha recordat que quan va arribar a l'alcaldia, ara fa tres anys, va posar en marxa un programa d'habitatges socials per a casos com aquest, mitjançant convenis amb les ONG, Ha explicat que actualment "hi ha un nombre d'habitatges que es lliura a persones que tenen problemes socials".

Segons la seva opinió, els desnonaments "són un drama, aquest també", però "hi ha moltes ajudes socials per a persones com la Carmen". L'àrea municipal de Serveis Socials ha informat avui que fa uns dies va donar "una resposta social al problema de Carmen Martínez Ayuso" però que va ser "rebutjada per la interessada i, especialment, pel seu fill ".

Alternatives rebutjades

Segons l'Ajuntament, la policia va posar en coneixement dels Serveis Socials del districte de de Vallecas, a principis de novembre, que es faria el desnonament el dia 21. El passat dia 14 hi va haver una entrevista amb Carmen, que hi va acudir acompanyada pel seu fill. Se li va oferir anar a una "residència o a un pis tutelat", que el consistori entén com "els recursos més adequats dins de les especials característiques de la seva edat i les seves circumstàncies ".

No obstant això, no van acceptar els recursos al·legant que "intentarien paralitzar el desnonament amb la Plataforma Stop Desnonaments" i que llogarien un pis a prop, segons la versió de l'ajuntament.

Posteriorment, el dia 20, els serveis socials van contactar de nou telefònicament amb el fill de Carmen per tornar a oferir-los els recursos esmentats i aquest va seguir sense acceptar perquè tenia "altres alternatives". A més, la treballadora social que va parlar amb ell va informar que s'havia donat avís al Samur Social perquè anés al domicili el dia del desnonament.

Així, divendres passat, segons aquesta versió municipal, la família va rebutjar "per tercera vegada qualsevol recurs des dels Serveis Socials".

Després del desnonament, ha indicat l'ajuntament, "li han ofert de nou i se seguirà mantenint l'oferta d'aquests recursos ja plantejats i a més li facilitaran altres recursos socials especialment indicats per a una persona de 85 anys ". Entre aquests recursos hi ha les ajudes d'emergència d'especial necessitat i els serveis d'ajuda a domicili i teleassistència.

stats