Societat 11/11/2018

Detenen 15 joves per agredir sexualment una noia i apunyalar la seva parella al metro

Entre els arrestats hi ha dos menors, però Afers Socials no té constància que siguin MENA

Gemma Garrido Granger/ Maria Ortega
3 min
Detenen 14 joves per agredir sexualment una noia i apunyalar la seva parella a la sortida del metro

BarcelonaLa Policia Local de Santa Coloma de Gramenet va detenir ahir 15 joves, entre els quals dos menors d’edat, que presumptament van agredir sexualment una noia i van apunyalar el seu xicot quan va intentar defensar-la a la parada de metro de Can Peixauet (L9), segons la informació que va avançar la Cadena SER i va poder confirmar l’ARA. Dos joves magribins haurien assetjat la noia dins d’un vagó de metro, de matinada, i una desena més de nois s’haurien afegit després a l’agressió en un dels ascensors de l’estació, on li haurien fet tocaments. El xicot de la víctima, que era amb ella i va intentar defensar-la, va acabar rebent una punyalada en un costat de l’abdomen i va resultar ferit, tot i que està fora de perill. El jove va ser traslladat a l’hospital, on va ser intervingut d’urgència.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va confirmar els fets en un comunicat ahir a la nit. Si inicialment s’havia parlat de 14 detencions, el consistori va elevar la xifra a 15 i va puntualitzar que dos són menors d’edat. Se’ls acusa d’intent d’agressió sexual i d’agressió amb arma blanca. La jove, que ja ha presentat denúncia als Mossos d’Esquadra, va poder identificar els agressors i això va servir a la Policia Local per detenir-los. Estava previst que tots els arrestats passessin ahir a disposició dels Mossos, que ja han obert una investigació.

La policia va detenir els presumptes agressors en un pis ocupat de l’avinguda de la Generalitat, a Santa Coloma, on segons la SER fa mesos que malviuen joves magribins –entre els quals hi ha alguns extutelats per la Generalitat i altres menors–. El consistori va apuntar en un comunicat que els detinguts responen al perfil de joves sense residència fixa i que ocupen habitatges deshabitats i en estat ruïnós, i va fer una crida a la Generalitat a abordar la problemàtica dels menors no acompanyats. En un text molt crític, defensava que aquests joves, que circulen "sense residència fixa", cometen "diferents delictes i faltes".

Cap avís a Afers Socials

Tot i així, el departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat no havia rebut ahir cap informació sobre les detencions, ni tenia constància que es tractés de menors. Si els detinguts fossin menors tutelats per la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), la policia hauria d'haver avisat el departament perquè és responsable dels joves, i també ho hauria d'haver fet si es tractés de menors de qui no se'n localitzen els pares. Però el departament no va ser informat de cap de les detencions.

El conseller de l'àrea, Chakir El Homrani, ha explicat aquest dilluns en una entrevista a RAC1 que encara no tenen cap constància que els dos menors detinguts siguin MENA. "Estem a l'espera de saber si estaven tutelats o no per la Generalitat", ha apuntat, i ha confiat que ara que els joves ja han passat a disposició dels Mossos, se'ls doni informació dels seus perfils. També ha lamentat, en relació al fet que l'Ajuntament hagi informat que en els pisos on se'ls va detenir hi sol haver menors malvivint-hi, que ningú no els havia informat d'aquesta situació. "Qualsevol ajuntament ens ha de dir si té detectats menors en condicions de vulnerabilitat", ha assegurat.

Alguns dels detinguts tenien sarna i la policia va desinfectar ahir algunes dependències, vehicles i roba.

stats