Detenen un conductor que havia circulat 40 km contra direcció amb el cadàver de la parella de copilot

La víctima, de 88 anys, feia almenys tres setmanes que havia mort

2 min
Dos agents en una foto d'arxiu dels Mossos d'Esquadra

Troballa inesperada dels Mossos d’Esquadra aquest migdia a Jafre (Alt Empordà). Després de perseguir un cotxe que circulava contra direcció per l’AP-7, la policia ha localitzat el cos sense vida d’un home al seient del copilot. La víctima, de 88 anys, era la parella del conductor, de 66 anys, i segons fonts pròximes al cas, el cadàver estava tapat amb una manta i duia posat el cinturó de seguretat. Els agents han detingut el conductor per un delicte contra la seguretat viària i han obert una investigació per aclarir les causes de la mort de la víctima. Segons els agents, no han observat indicis clars de criminalitat.

El conductor del vehicle, d'origen gallec amb doble nacionalitat (suïssa i espanyola), ha assegurat que s'estimava molt l'altre home i ha explicat que aquest patia una malaltia terminal. Entre els dos havien decidit fer un últim viatge i durant el trajecte, ha relatat, havia mort. Per l'estat en què es trobava el cadàver, feia almenys tres setmanes que havia mort.

La policia ha comprovat que el vehicle havia circulat per Itàlia, Madrid i Vilafranca del Penedès mitjançant els tiquets d'aparcament i autopista que hi havia al cotxe. Al vehicle, la policia també hi ha trobat maletes i diferents objectes personals. Ara la policia espera els resultats de l'autòpsia que faran demà i que haurà de determinar la causa de la mort de l’home.

Els fets han tingut lloc cap a quarts de dotze d’aquest matí, quan l’arrestat conduïa per l’AP-7 en direcció a França. A la sortida del Voló, ha vist que la policia francesa hi tenia desplegat un control i, per evitar-lo ha girat i ha circulat prop de 40 quilòmetres contra direcció, fins que ha agafat la sortida 5, a l’Escala. Diverses patrulles l’han perseguit fins que ha tingut un accident a la carretera GI-634, a l'altura de Jafre.

stats