Successos

Detenen a Deltebre un dels fugitius més buscats d'Europa per tràfic de persones

Feia quinze anys que vivia sota una altra identitat al Baix Ebre

ARA
1 min
Agents de la Policia Nacional

BarcelonaLa Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local de Deltebre, va detenir el 29 de gener un dels fugitius més buscats d'Europa al municipi del Baix Ebre. L'home és reclamat per les autoritats romaneses com a autor material dels delictes de tràfic d'éssers humans, tràfic de menors i dos delictes contra les persones. El 26 de gener els agents van tenir coneixement que aquest individu vivia a la zona des de feina quinze anys, tot i que va ser condemnat pels tribunals de Romania. En els pròxims mesos havia de prescriure la condemna de deu anys de presó que se li va imposar.

Segons ha informat aquest dijous la Policia Nacional en un comunicat, el detingut pertanyia a una organització criminal dedicada al tràfic d'éssers humans i de menors. Les víctimes dels delictes que va cometre serien especialment vulnerables i, segons la policia, "tant al sistema penal espanyol com als sistemes penals dels països del nostre entorn gaudirien d'una protecció especial". De fet, el detingut figurava des del 2009 a la llista de persones més buscades d'Europa per aquests delictes, concretament al Europe's Most Wanted Fugitives.

L'home feia 15 anys que vivia a Deltebre amb una altra identitat, tenia un negoci com a assessor immobiliari i no havia fet aixecar cap sospita. Després de ser arrestat va passar a disposició del jutjat d'Instrucció número 5 de Tortosa, que va decretar el seu ingrés a la presó en espera de formalitzar-se l'ordre europea de detenció i lliurament.

stats