Societat 10/08/2012

Dos detinguts més per l'assalt al supermercat d'Écija

Ja són cinc els detinguts per la mateixa causa. El líder sindicalista Sánchez Gordillo encara no ha rebut la citació judicial

Efe
2 min
Sánchez Gordillo i membres del SAT criden consignes en defensa dels companys detinguts.

SevillaDos membres del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) han estat detinguts aquest matí a Jaén durant el desallotjament de la finca de Las Turquillas a Osuna (Sevilla), per l'assalt al supermercat d'Écija, segons han informat fonts policials a EFE.

Segons el mateix SAT, les detinguts són N.S.G, un home de 29 anys de Granada, i A.B.P, de Jaén. Amb aquestes detencions ja són cinc els arrestats per l'assalt al Mercadona aquest dimarts. Els altres són dos sindicalistes que van ser detinguts a Hornachuelos (Còrdova) i a Cuevas de San Marcos (Màlaga), que ja estan en llibertat amb càrrecs (acusats de robatori i coaccions), i el secretari d'Organització del sindicat, José Caballero, detingut ahir a la nit a Fuentes de Andalucía.

El líder sindicalista, diputat autonòmic i alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo segueix esperant la citació judicial per la seva presumpta relació amb els fets.

El secretari d'organització del SAT, detingut

El secretari d'organització del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), José Caballero, ha estat detingut a casa seva a Fuentes de Andalucía (Sevilla) per la seva suposada implicació en l'assalt del Mercadona a Écija. El dirigent ja havia participat en les ocupacions de les finques Somonte (Córdoba) i Las Turquillas (Sevilla).

Fonts de la delegació del Govern confirmen que les investigacions segueixen per poder identificar els participants de l'acció i apunten que el representant sindical prestarà declaració a la comissaria de la Policia Nacional a Sevilla. Des del sindicat jornaler asseguren que desconeixen on és Caballero i que únicament saben que va ser detingut entre les 21.15 i les 21.30 hores "a la porta de casa seva", segons Irene Lara, advocada del SAT.

La família del dirigent del SAT ha explicat que la detenció la van efectuar "quatre policies de paisà que s'han negat a informar del centre de detenció" on és Caballero.

Desallotjament de la finca militar

A més, la Guàrdia Civil ha desallotjat la finca militar Las Turquillas, a Osuna (Sevilla), ocupada per jornalers del Sindicat Andalús de Treballadors fa 18 dies.

El portaveu del SAT, Diego Cañamero, ha explicat a l'agència Efe que a les sis del matí uns cent agents de la Guàrdia Civil han entrat a la finca i han comunicat als ocupants que tenien "l'ordre estricta" de desallotjar-los.

El portaveu del sindicat ha dit que durant el desallotjament no s'han produït incidents i que ells no estan disposats a "enfrontar-se amb ningú".

stats