Societat 05/06/2019

Detenen un presumpte jihadista que s'amagava a Santa Coloma de Gramenet després de fugir del Marroc

Formava part d'una cèl·lula desarticulada el 2018 a Tànger i serà extradit al seu país d'origen

Acn
1 min

Santa Coloma de GramenetLa Policia Nacional va detenir dimarts a Santa Coloma de Gramenet un presumpte jihadista que s'amagava en aquest municipi després de fugir del Marroc a finals del 2018, quan es va desarticular la cèl·lula de la qual formava part. Aquesta estructura s'ocupava de finançar activitats terroristes cometent delictes comuns i traficant amb estupefaents.

L'home, un marroquí de 30 anys, ha estat detingut per participar en els delictes d'integració en organització terrorista i tràfic de drogues. Va entrar a l'Estat de manera il·legal. Hi havia una ordre internacional de detenció emesa pel Marroc, que ja l'havia detingut per integració en un grup dedicat a facilitar el desplaçament de combatents a la zona de Síria i l'Iraq. També va complir condemna per haver-se desplaçat a Síria el 2012 per fer la jihad.

M.E.M.J. adoptava diverses mesures de seguretat per evitar ser detectat, però finalment els agents el van localitzar i detenir, i també n'han registrat el domicili. L'operació ha estat dirigida pel jutjat central d'instrucció número 3 i coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

El presumpte jihadista ha ingressat a presó després que ja hagi passat a disposició del jutge de guàrdia. Segons han informat fonts de l'Audiència Nacional, el jutge ha decretat el seu ingrés a la presó mentre es tramita el seu lliurament al Marroc, país que el reclama i al qual serà extradit automàticament.

stats