Societat 13/08/2015

Detenen a Romania el principal sospitós de l'assassinat de les dues noies a Conca

Sergio Morate estava desaparegut des del moment de la mort de les joves

Agències
3 min
Sergio Morate, el detingut a Romania, en una foto publicada al seu perfil de Facebook

MadridSergio Morate, el principal sospitós de l'assassinat de la Laura i la Marina, les noies desaparegudes dijous passat a Conca, ha estat detingut aquest dijous a Romania, segons han informat a l'agència Efe fonts policials. En aquell moment anava acompanyat per dues persones més de nacionalitat romanesa, que també han estat arrestades. Morate no ha oposat resistència. Tots tres han sigut detinguts quan preparaven una casa per amagar-se, i la policia intenta ara esbrinar si els dos romanesos han tingut alguna cosa a veure en la mort de les joves.

Segons les primeres investigacions, el sospitós va sortir d'Espanya per Portbou (Alt Empordà), des d'on es va desplaçar fins a Romania, on es sospitava que hi podia tenir contactes. Així, el jove podria haver escollit Romania assessorat per un excompany de presó que li hauria facilitat informació d'un possible amagatall, segons han indicat a Europa Press fonts de la investigació.

Podria haver planificat el crim amb antelació

Els investigadors treballen amb la hipòtesi que Sergio Morate havia planificat amb antelació i de forma exhaustiva el crim, que podria haver comés el mateix dia en què van desaparèixer les dones, dijous passat. Així ho asseguren a l'agència Efe fonts de la investigació, que han assenyalat que són molts els indicis que assenyalen en aquesta direcció. Entre ells, el fet que Morate, exparella de la Marina, tingués calç a casa. Ho tenia tot "ben pensat i estudiat", han afegit les fonts, inclosa la fugida a Romania, on podria haver viatjat amb el seu propi cotxe.

Un altre detall que fa pensar que el presumpte assassinat de les noies és planificat és que, des que van desaparèixer, Morate no ha utilitzat cap telèfon mòbil ni targeta de crèdit o dèbit. D'altra banda, els investigadors ja han pres declaració a un amic de Morate que és a la presó i que va mantenir una relació sentimental amb una de les joves mortes.

Els cossos sense vida de les joves van ser trobats aquest dimecres al vespre al riu Huécar. Els cossos presenten signes de cremades i restes de calç, la qual cosa fa pensar que l'autor o autors de les morts podrien haver intentat cremar-les. El riu Huécar, on han estat trobats els cadàvers, neix a uns tres quilòmetres de la localitat de Palomera, on la policia havia escorcollat aquest dimecres al matí una casa propietat de la família de Morate.

La família de Morate el repudia

La família de Morate, principal sospitós de l'assassinat de la Marina i la Laura, ha publicat a la pàgina del Facebook de l'empresa familiar (Muebles Morate) una carta dirigida al noi, segons l'agència Efe. Hi diuen que no només ha assassinat les noies sinó també la seva pròpia família i que esperen que el trobin i el tanquin, perquè la seva " ment pertorbada" pugui recuperar-se i sigui conscient del que ha fet.

"No sabem quin diable o terrible demència es va apoderar de tu, però has de ser conscient que no només vas assassinar aquestes nenes, has mort la seva família i la que va ser la teva, no hi ha excusa ni perdó per a una atrocitat així", diu el text, i afegeix: "Tant de bo et localitzin i tanquin aviat indefinidament, i tant de bo llavors la teva ment pertorbada es recuperi perquè t'adonis que també t'has mort a tu".

D'altra banda, el titular del jutjat d'instrucció número dos de Conca havia signat una ordre internacional de cerca i captura per a l'autor de la mort de les dues noies, segons l'agència Efe. El delegat del govern espanyol a Castella-la Manxa, José Julián Gregorio, ha explicat que s'havia enviat l'ordre a l'Europol i la Interpol.

La pista de les joves, de 24 i 26 anys, es va perdre dijous de la setmana passada a la tarda, quan tenien planejat anar a casa del jove per recollir alguns efectes personals de la Marina, exparella del Sergio. El mateix dijous a la nit els familiars de les dues noies van presentar una denúncia per desaparició, i divendres ho va fer la família del noi. Les dues noies seran enterrades demà en dos funerals que tindran lloc per separat.

stats