SUCCESSOS
Societat 14/08/2015

Detenen Sergio Morate a Romania

És el principal sospitós de l’assassinat de les dues noies de Conca

Ara
2 min
Morate va fugir a Romania per Portbou (Alt Empordà). A Conca, les mostres de condol per les dues noies es van repetir durant tot el dia.

BarcelonaSergio Morate estava desaparegut des del dijous 6 d’agost, el mateix dia que van ser vistes per última vegada Laura del Hoyo i Marina Okarynska, les dues noies que es van trobar mortes dimecres al riu Huécar, a Conca. Morate és el principal sospitós del presumpte doble homicidi, i ahir la policia el va detenir a Lugoj (Romania), acompanyat per dues persones més de nacionalitat romanesa, que també van ser arrestades. Morate no va oposar resistència.

Segons les primeres investigacions, el sospitós va sortir d’Espanya per Portbou (Alt Empordà), des d’on es va desplaçar fins a Romania, on es creu que hi podia tenir contactes. Així, el jove podria haver escollit aquest país assessorat per un excompany de presó que li hauria facilitat informació d’un possible amagatall. Ara els investigadors treballen amb la hipòtesi que Sergio Morate podria haver planificat amb antelació i de manera exhaustiva el crim. La policia així ho creu pel fet que tingués calç a casa i que no hagi utilitzat cap telèfon mòbil ni targeta de crèdit o dèbit. D’altra banda, els investigadors ja van prendre ahir declaració a un amic de Morate, que és a la presó i que va mantenir una relació sentimental amb una de les joves mortes.

La família de Morate, indignada

Ahir mateix la família de Morate va publicar a la pàgina de Facebook de l’empresa familiar (Muebles Morate) una carta dirigida al noi. Hi deien que no només havia assassinat les dues noies, sinó també la seva pròpia família, i que esperaven que el trobessin i el tanquessin, perquè la seva “ment pertorbada” pogués recuperar-se i fos conscient del que havia fet. “No sabem quin diable o terrible demència es va apoderar de tu, però has de ser conscient que no només vas assassinar aquestes nenes, has mort la seva família i la que va ser la teva, no hi ha excusa ni perdó per a una atrocitat així”, diu el text, que afegeix: “Tant de bo et localitzin i tanquin aviat indefinidament, i tant de bo llavors la teva ment pertorbada es recuperi perquè t’adonis que també t’has mort a tu”.

Els cossos sense vida de les joves van ser trobats dimecres al vespre al riu Huécar i presentaven signes de cremades i restes de calç, la qual cosa fa pensar que l’autor o autors de les morts podrien haver intentat cremar-les. El riu Huécar neix a uns tres quilòmetres de la localitat de Palomera, on la policia havia escorcollat dimecres al matí una casa propietat de la família de Morate.

La pista de les joves, de 24 i 26 anys, es va perdre dijous de la setmana passada a la tarda, quan tenien planejat anar a casa del jove per recollir alguns efectes personals d’una d’elles, Marina, exparella de Morate. Aquella mateixa nit els familiars de les dues noies van presentar una denúncia per desaparició, i divendres ho va fer la família del noi.

stats