Societat 25/04/2018

Detenen un veí de Torroella de Montgrí que insultava per xarxes García Albiol

La policia assegura que l'arrestat havia sotmès el polític a una "persecució virtual"

Acn
2 min
El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu. / TONI ALBIR / EFE

Torroella de MontgríLa Policia Nacional ha detingut un home de 36 anys de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) per assetjar i insultar a través de les xarxes socials el president del Partit Popular de Catalunya, Xavier García Albiol. Fonts policials asseguren que, d'ençà del mes d'octubre, l'arrestat havia sotmès el líder popular a una "persecució virtual" enviant-li missatges privats cada dos o tres dies. Segons les mateixes fonts, els textos contenien frases "de caràcter injuriós, amb to humiliant", i alguns eren "amenaçadors". La investigació que ha acabat amb la detenció del veí de Torroella de Montgrí es va iniciar després que el mateix García Albiol denunciés els fets i l'ha dut a terme el jutjat central d'instrucció número 5 en coordinació amb la Fiscalia de l'Audiència Nacional. A l'arrestat se'l vincula amb un delicte d'assetjament.

La detenció ha tingut lloc aquest dimecres a la matinada a Torroella de Montgrí. Investigadors de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, en col·laboració amb les brigades de Barcelona i Girona, han arrestat un veí del municipi de 36 anys per haver assetjat el president del PPC a través de les xarxes socials.

A l'home se l'acusa d'haver dut a terme una "persecució virtual" contra el líder del PPC enviant-li missatges privats de manera ininterrompuda durant gairebé set mesos. Segons expliquen fonts policials, el detingut feia arribar a García Albiol un escrit cada dos o tres dies "emparant-se en la sensació errònia d'impunitat que per a alguns usuaris ofereixen les xarxes socials d'internet".

Les mateixes fonts vinculen aquest assetjament a "l'estratègia independentista d'atac a les estructures fonamentals de l'Estat". El detingut va començar a perseguir el president del PPC a partir del mes d'octubre, i de manera continuada li feia arribar missatges on li proferia insults i amenaces de manera directa.

Entre d'altres, l'arrestat li va fer arribar a Xavier García Albiol missatges com aquests: "A tu també et posaran a lloc", "Has passat pel meu costat dues o tres vegades, has vist la meva mirada d'odi; el pròxim cop veuràs alguna cosa més". Arran d'això, el líder del PPC va decidir presentar denúncia perquè, entre altres qüestions, com precisen les mateixes fonts, es va veure obligat a alterar els seus hàbits i rutines "davant la possibilitat real que el detingut pogués dirigir un atac contra la seva integritat física".

La investigació que ha acabat amb l'arrest del veí de Torroella de Montgrí s'ha portat a terme sota supervisió del jutjat central d'instrucció número 5 i en coordinació amb la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

stats