Societat 19/07/2014

Detingut a Alacant un dels criminals més buscats de Colòmbia

Es tracta del líder militar de l'Oficina de Envigado, una organització criminal colombiana a la qual se li atribueixen 400 assassinats, delictes en narcotràfic, extorsió i desplaçaments forçats de ciutadans

Efe
1 min

MadridLa policia espanyola han detingut a Alacant a H.A.V.P., àlies 'Ratón', el màxim responsable de l'ala militar de l'Oficina de Envigado, una organització criminal colombiana a la qual se li atribueixen 400 assassinats, delictes en narcotràfic, extorsió i desplaçaments forçats de ciutadans colombians.

'Ratón', de 40 anys i un dels criminals més buscats per les autoritats de Colòmbia, comptava amb més de 200 persones sota el seu comandament i era el responsable de l'exportació de cocaïna a Espanya, Estats Units i Holanda, segons ha informat avui el ministeri de l'Interior.

Durant la seva estada a Espanya, H.A.V.P. prenia grans mesures de seguretat per impedir la seva detenció, com canviar constantment de domicili, així com de terminals telefònics, a més d'emprar diferents identitats falses.

Després d'un mes d'indagacions, la localització d'aquest fugitiu ha estat possible gràcies a la fluïda cooperació policial entre Espanya i Colòmbia. De fet, un agent de la direcció d'intel·ligència policial colombiana desplaçat a Espanya ha participat en l'operatiu, segons la mateixa font.

Interior considera al detingut l'actual líder de l'ala militar de l'Oficina de cobraments i sicaris d'Envigado, hereva del Càrtel de Medellín i una de les més perilloses que existeixen a Colòmbia.

stats