Societat 21/05/2012

Un detingut acusat de cometre 16 atracaments a joves al barri de Ciutat Vella de Barcelona

Les víctimes anaven soles o en parella i eren assaltades sense fer sospitar la resta de vianants

Acn
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 31 anys acusat de cometre, des de finals de febrer, setze atracaments amb violència i intimidació a joves al barri de Ciutat Vella de Barcelona. Els robatoris es produïen entre la plaça Castella, el carrer Tallers i la part alta de la rambla de Catalunya, i les víctimes eren joves de 16 a 22 anys que anaven sols o en parella.

Eren abordats per un home que se'ls acostava tranquil·lament sense fer sospitar els vianants, i un cop els aconseguia arraconar, els intimidava verbalment o amb un objecte punxant, o fins i tot els agredia, si els joves no col·laboraven amb les peticions de l'atracador. Els robatoris tenien trets comuns, motiu pel qual els Mossos d'Esquadra van sospitar que podria tractar-se d'un mateix autor que sempre actuava sol. Sostreia diners i tots els objectes de valor que portaven els joves. També els robava targetes bancàries amb amenaces i els obligava que li facilitessin la clau d'accés per extreure els diners dels caixers automàtics.

Finalment, els Mossos van accedir el passat 16 de maig al domicili del detingut, i durant l'escorcoll van trobar roba utilitzada per cometre els robatoris i quatre telèfons suposadament sostrets. El detingut, que té antecedents, va passar a disposició judicial el passat 19 de maig i va ingressar a presó.

stats