El 'cantaor' Diego el Cigala, acusat de violència masclista, posat en llibertat

L'arrest ha tingut lloc en un hotel de Madrid, però se li imputen uns fets que han passat a Jerez de la Frontera

Ara
2 min
Diego el Cigala, en un concert, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl cantaor flamenc Diego el Cigala ha sigut detingut en un hotel de Madrid per un presumpte delicte de violència masclista ocorregut a Jerez de la Frontera (Cadis). Segons informa l'agència Efe, la Policia Nacional va arrestar l'artista dimecres a la nit a l'hotel Catalonia Atocha, força cèntric, i el va portar a la comissaria de Centro. Aquest dijous al migdia el músic ha estat posat en llibertat perquè el jutjat no veu risc de fuga i passa el cas al jutjat del Jerez de la Frontera, on viu la presumpta víctima. "Segur que son els calés, les dones sempre volen calés", ha dit el Cigala un cop posat el llibertat.

No és la primera vegada que El Cigala, de 52 anys, és detingut per la policia, tot i que no hi havia denúncies prèvies de maltracte continuat. Entre d'altres, va ser condemnat pel jutjat d'instrucció número 12 de Madrid per una falta d'amenaces a una hostessa, a qui va haver de pagar 6 euros diaris durant vint dies pels dies que va estar incapacitada per treballar, a més de 1.200 euros per les seqüeles patides i 2.520 euros per les despeses mèdiques.

Segons els fets provats, Diego Ramón Jiménez Salazar –aquest és el seu nom real– va embarcar el 29 de març del 2003 a l'aeroport de Barajas en un vol d'Air Europa amb destí a Tenerife i, després d'asseure's, va entregar una bossa amb un conjunt d'americana i pantalons perquè l'hostessa el guardés. Ella li va respondre que a l'avió no hi havia armaris i que podia col·locar-lo al compartiment habitual que hi ha a sobre dels seients. "En un to tremendament exaltat i agressiu", El Cigala va començar a insultar la dona, amb expressions com "ets una porca", "la teva cara no m'agrada gens", "et trauré de l'avió amb les cames per davant", "t'enrecordaràs de mi" i "em cago en tu i en els de la teva raça".

L'intèrpret de Lágrimas negras té una carrera de més de 25 anys a la música, amb una dotzena de produccions discogràfiques que han rebut nominacions als Grammy i discos de platí. Ha col·laborat amb artistes com Tomatito, Javier Limón, María Dolores Pradera, Bebo Valdés i Diego García, entre d'altres.

stats