Societat 05/11/2017

Detingut a Torroella un home acusat de matar i abusar sexualment d'un nadó de 10 mesos

La mare va anar ahir al vespre a l'ambulatori amb el nadó ja mort, i la detenció va tenir lloc durant la matinada

Acn
3 min
Els Mossos han detingut un home per la mort d'un nadó de 10 mesos

GironaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquesta matinada un jove de 26 anys d'origen equatorià per la mort d'un nadó de 10 mesos a Torroella de Montgrí. Presumptament, l'home també hauria abusat sexualment del nadó, una nena. L'autòpsia ha de confirmar demà aquest extrem.

La mare havia havia anat a l'ambulatori de la població a les 8 del vespre amb el petit ja mort. Segons fonts policials, el cadàver del nadó presentava ferides a tot el cos. Com és habitual en aquests casos, el centre sanitari va activar el protocol mèdic i, després de fer una exploració al nadó, va posar el cas en coneixement de la policia.

Imatge d'una mossa entrant a la finca on vivia el suspitós de matar el nadó de 10 mesos

Tot plegat va passar cap a quarts de vuit del vespre d'aquest dissabte. Segons fonts properes a la investigació, l'acusat i la mare de la nena estaven junts a dins del domicili amb la víctima i la seva germana, d'uns dos anys. La mare va anar a la cuina i l'acusat s'hauria quedat sol amb les dues menors.

Al cap d'una estona la mare de les criatures va anar a la seva habitació i va veure la petita bocaterrossa i sense respirar. Va ser aleshores quan van cridar a un pastor de l'església evangèlica a la què pertanyen perquè els ajudés. En comprovar que la nena no es movia la van portar al CAP de Torroella de Montgrí. El sospitós, però, no les va acompanyar.

Allà els metges que van atendre la criatura van intentar reanimar-la, però no ho van aconseguir, malgrat que se li van arriba donar diverses injeccions d'adrenalina. Un cop van certificar que la nena estava morta, els metges van adonar-se d'unes lesions en òrgans genitals, compatibles amb una violació.

Tal i com mana el protocol, van avisar de seguida a la policia que es va fer càrrec de la investigació. Tot plegat va portar a detenir el sospitós que va quedar arrestat, i ara se l'investiga per un delicte d'assassinat i un altre d'agressió sexual.

Sis hores d'escorcoll

Durant tot aquest diumenge diversos agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra han estat escorcollant el domicili on residia el detingut i que és propietat de la noia brasilera que conviu amb ells. La policia ha buscat empremtes i altres restes biològiques, així com tot tipus de prova que pugui ajudar a resoldre el cas.

Ho han fet amb el detingut al costat que en tot moment ha estat en actitud tranquil·la i serena, i negant els fets. La mare de la nena morta també ha estat present, tot i que en moments sortia del domicili acompanyada per altres veïns que li feien costat. Pocs minuts abans de les sis de la tarda els Mossos s'han emportat el sospitós, que està previst que passi a disposició judicial el proper dimarts al jutjat de La Bisbal.

Els Mossos segueixen investigant els fets per determinar les circumstàncies en què va tenir lloc aquesta mort i depurar responsabilitats. El detingut, que no tenia antecedents, passarà a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal les pròximes hores. L'acusat de moment nega els fets i diu que és innocent. Per tot plegat, s'investiga el sospitós per un presumpte delicte d'assassinat i un altre d'agressió sexual.

Al llarg d'aquest dissabte, els Mossos d'Esquadra escorcollen el domicili on vivia el sospitós d'haver matat el nadó. La finca és a la ronda dels Països Catalans de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). A l'habitatge hi vivien tres persones. Segons ha pogut saber l'ACN, l'acusat i la mare de la nena, que té una altra filla, no són parella i feia poc temps que vivien en aquest domicili. Amb ells també hi vivia una altra persona, una noia del Brasil.

stats