Societat 31/10/2018

Presó per a 18 dels 57 detinguts en el macrooperatiu contra els narcopisos del Raval

Davant del jutge del cas han declarat 39 dels arrestats perquè els altres ja havien quedat en llibertat a l'espera de ser citats

P.e.
2 min

BarcelonaDels 57 detinguts entre dilluns i ahir en el marc del macrooperatiu contra els narcopisos de Barcelona, 18 han acabat a la presó i els altres han quedat en llibertat. Els Mossos d'Esquadra han posat avui a disposició del jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona, que investiga el cas per delictes contra la salut pública i organització criminal, 39 dels arrestats. El jutge ha decretat presó provisional sense fiança per a 18 d'ells i ha deixat la resta en llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer cada setmana al jutjat. Davant del jutge han declarat 39 dels detinguts perquè els altres ja havien quedat en llibertat abans a l'espera de ser citats pel magistrat.

Mentrestant, els Mossos continuen buscant més integrants, que encara no s'han trobat, de la xarxa de distribució de droga dedicada als narcopisos. Aquesta tarda la policia ha detingut una de les persones pendents de localitzar i manté les ordres de cerca i captura de 17 altres membres de l'organització.

Investigat per trencar el precinte

En la macrobatuda contra aquest grup de traficants, principalment d'origen dominicà, els agents van entrar en 40 locals –26 narcopisos i 14 domicilis–. D'aquests, 13 els van recuperar els propietaris legítims i cinc els van precintar a l'espera de trobar els propietaris. Precisament, els Mossos van identificar ahir un home que havia trencat el precinte judicial d'un dels narcopisos del Raval que havia quedat tancat després del macrooperatiu de dilluns. Els agents el van localitzar a l'interior del local i van identificar l'home, que ha quedat investigat.

La macrobatuda de dilluns, amb més de 800 agents, és el desplegament policial més gran que s'ha fet fins ara contra els narcopisos, un fenomen que des de fa dos anys ha tensat la convivència sobretot al Raval perquè els traficants no han parat d'ocupar els pisos buits i convertir-los en llocs de venda de droga. El departament d'Interior i l'Ajuntament de Barcelona han manifestat que el dispositiu ha de servir per posar fi al conflicte.

stats