SOCIETAT
Societat 04/05/2013

Detinguts cinc joves per 17 robatoris a persones grans al Vallès Occidental

Buscaven a la via pública persones que portessin cadenes o polseres d'or a la vista i les seguien fins a algun lloc apartat per poder-les robar. Tres dels cinc detinguts ja han ingressat a presó provisional

Acn
1 min

BarcelonaLa policia ha detingut un grup de joves d'entre 18 i 21 anys que es dedicava a robar amb violència i intimidació a persones d'edat avançada a les localitats de Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès i la zona sud de Sabadell. Se'ls imputen un total de 17 robatoris des de principi d'any fins a mitjans del mes d'abril.

Els joves buscaven a la via pública persones grans que portessin cadenes o polseres d'or a la vista i les seguien fins a algun lloc apartat per poder-les robar. Es distribuïen les tasques per facilitar el robatori i també la fugida i si calia, utilitzaven la violència per aconseguir el seu objectiu. Normalment les entrades dels domicilis de les víctimes o dins dels portals eren els llocs escollits per aconseguir fer el robatori amb la màxima discreció possible.

L'objectiu era aconseguir les joies que portessin aquestes persones per vendre-la al mercat il·lícit i treure'n el màxim de benefici econòmic. En algunes ocasions, s'havien beneficiat d'uns 750 euros per joia robada.

La col·laboració ciutadana va ser bàsica per aportar informació als investigadors per poder identificar i detenir els autors d'aquests robatoris, que se'ls imputen un total de 17 fets des de començaments d'any i fins a mitjans del mes d'abril.

El grup criminal estava format per set individus, i se n'han detingut cinc, tots ells de nacionalitat marroquina, d'entre 18 i 21 anys i veïns de Sabadell, Barberà i Cerdanyola del Vallès. Un sisè, ja estava a presó per fets similars i el darrer, està pendent de ser detingut. Els cinc detinguts van passar a disposició judicial i a tres d'ells se'ls va decretar presó. Als altres dos, llibertat amb càrrecs.

stats