Societat 06/06/2018

Els dos detinguts per la suposada violació a Razzmatazz, en llibertat perquè els pares de la víctima no els denuncien

La fiscalia tampoc presenta denúncia

Montse Riart
2 min
Els dos detinguts per la suposada violació a Razzmatazz, sortint en llibertat perquè la víctima no els denuncia

BarcelonaLa família de la menor que havia explicat als Mossos d'Esquadra que havia sigut víctima d'una violació múltiple divendres passat a la sala Razzmatazz de Barcelona ha renunciat a presentar denúncia, segons han explicat a l'ARA fonts pròximes al cas. Per tant, els dos homes detinguts després que intentessin agafar un vol tot i tenir el passaport retirat han quedat en llibertat sense càrrecs.

En la providència que decreta la llibertat dels arrestats, el jutge explica que la família ha pres la decisió "tenint en compte l'interès de la menor". Segons fonts properes al cas consultades per l'ARA, els progenitors han pensat en l'estabilitat emocional de la jove. Com que la família ha renunciat a exercir l'acusació, la fiscalia tampoc no ho farà, "de comú acord amb els pares", explica l'escrit del magistrat.

Contradiccions

En el seu atestat, els Mossos d'Esquadra van concloure que hi havia contradiccions entre el relat que feia la víctima i les proves recollides sobretot a través de les imatges gravades per les càmeres de seguretat de la sala. "Inicialment es descarta que l'agressió es produís com explica la víctima", assegurava l'informe policial. La noia havia explicat a comissaria que mentre era en un dels reservats de la sala de concerts amb un dels cantants de hip hop que havien actuat aquella nit –també menor d'edat– tres homes més havien entrat i entre tots quatre l'havien forçada.

Un dels dos arrestats tapant-se amb una dessuadora a la sortida de la Ciutat de la Justícia de Brcelona, després de quedar en llibertat

La seqüència gravada per les càmeres, però, evidenciava, segons fonts properes al cas, que dins del camerino on suposadament hauria tingut lloc l'agressió no hi hauria arribat a haver quatre persones més, sinó com a màxim dues. "Un cop analitzades les imatges, queda acreditat que la víctima va mantenir relacions amb els dos detinguts", assegurava l'informe policial. Els mossos consideraven que aquestes relacions havien estat consentides però exposaven al document que el fet que els arrestats haguessin donat alcohol i drogues a la noia podia haver influït en el consentiment.

Inicialment la policia catalana només va identificar els homes –dos menors d'edat i dos adults de 28 i 30 anys– i els va retirar el passaport, però després que els localitzessin intentant agafar un vol a l'aeroport del Prat els van arrestar i la fiscalia va demanar presó provisional per risc de fuga.

stats