Societat 19/01/2015

La Diagonal i el passeig de Gràcia es convertiran en un gran parc els diumenges

A partir del març es tallarà el trànsit als laterals de les vies des de les 9 fins les 17 hores,  segons ha avançat 'La Vanguardia'

Ara
2 min
A la Diagonal li calia regenerar-se.

BarcelonaLa Diagonal i el passeig de Gràcia es convertiran en un gran parc els diumenges i festius a partir del mes de març. Des de les 9 fins les 17 hores es tallarà el trànsit als laterals d'aquestes dues grans vies de Barcelona. Segons ha avançat aquest dilluns 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ARA, s'aplicarà des de la plaça Francesc Macià fins a plaça de les Glòries per trams. Pel que fa al passeig de Gràcia, la mesura s'aplicarà al tram entre Diagonal i la Gran Via.

A la Diagonal es tancaran totalment els dos laterals entre Francesc Macià i Via Augusta i els trams entre Passeig de Gràcia, passeig de Sant Joan i Marina. Des de Via Augusta fins Passeig de Gràcia es tancarà només la banda mar i des de Marina fins Castillejos es tancarà parcialment. Segons fonts de l'executiu, es tracta d'un projecte que si "funciona bé" es podria aplicar a d'altres carrers de la ciutat.

"L'objectiu és que la gent surti a jugar, a caminar o a anar amb bicicleta", asseguren. Com ja ha fet a la plaça de les Glòries, l'Ajuntament posarà gandules i cadires a la Diagonal i al passeig de Gràcia. "Volem que es duguin a terme activitats que proposin les entitats i que dinamitzi l'Ajuntament", han apuntat les mateixes fonts. Pretenen que en aquestes dues grans vies de la ciutat se celebrin activitats infantils, de lleure o esportives, entre d'altres. Classes multitudinàries de ioga o tai-txi o una sessió de gimnàstica per a gent gran, són algunes de les activitats que s'hi podrien veure a partir del mes de març.

La nova mesura de l'executiu de Trias -anunciada a pocs mesos de les eleccions- s'emmiralla amb altres experiències fetes en ciutats com Londres, Nova York, Paris o Medellin.

La presidenta de Diagonal Centre, Marta Canut, s'ha mostrat sorpresa pel nou projecte, que ha qualificat d' "excel·lent". "Estem molt contents, d'aquesta manera es suavitzarà la circulació i els vianants podran gaudir molt més de l'avinguda", ha apuntat Canut. També ha considerat que d'aquesta manera les famílies podran passejar-hi "més i millor".

stats