Emergència social
Societat 14/09/2021

La Diputació planteja 21 projectes per reduir desigualtats a l'àrea de Barcelona

Treballaran les comunitats de veïns, les oportunitats laborals dels joves o la solitud no desitjada

C.L.A.
2 min
Els carrers del barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat.

BarcelonaLa Diputació de Barcelona ha posat en marxa una prova pilot amb l'objectiu de reduir les desigualtats en 13 municipis de l'àrea de Barcelona, entre els quals Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell i el Prat de Llobregat. El pla consisteix en 21 projectes que es desenvoluparan en entorns amb segregació urbana i social. Els projectes, que s'han dissenyat segons les necessitats dels entorns seleccionats, se centren en aspectes com l'empoderament de les comunitats de veïns, la millora d'oportunitats laborals per als joves i la solitud no desitjada entre les persones grans. La iniciativa es desenvoluparà durant l'actual mandat, fins al 2023, i tindrà un pressupost de gairebé dos milions i mig d'euros anuals. Cada municipi rebrà un total de 175.000 euros cada any.

La idea és actuar en les àrees complexes per revertir la segregació urbana, segons ha explicat aquest dimarts la diputada de l'àrea d'igualtat i sostenibilitat social de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, que ha concretat que els barris que participen en el projecte s'han escollit a partir d'un índex de vulnerabilitat social que s'ha elaborat per a la Diputació. "Són barris en municipis que tenen densitat poblacional, grans urbs, de més de 60.000 habitants", ha explicat. Alguns dels barris que participaran a la prova pilot són Sant Cosme (el Prat del Llobregat), a Salut (Badalona), Sant Ildefons (Cornellà de Llobregat) i les Planes (l'Hospitalet de Llobregat), però la Diputació no descarta ampliar els projectes a altres punts de l'àrea de Barcelona.

Moret ha destacat que la intervenció d'aquesta vintena de projectes serà majoritàriament "social" i s'ajustarà a les "realitats singulars" de cada barri i municipi: "El que és comú és el mètode, però les intervencions socials no, estan fetes a mida", ha precisat. La diputada, que ha presentat el projecte aquest dimarts en roda de premsa, ha destacat que si bé l'actuació es projecta fins al 2023, "són projectes que si funcionen segurament tindran continuïtat perquè el municipi els continuarà desplegant". Moret ha afegit que durant el desplegament de la prova pilot es treballarà amb altres administracions per veure com es poden complementar amb altres iniciatives, com la inversió que es preveu en alguns municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona a través dels fons Next Generation de la Unió Europea.

La

stats