Societat 02/06/2021

L'encant del Bon Pastor a ritme de Shakira per seduir la ministra

L'alcaldessa Colau ha demanat a Yolanda Díaz que els fons europeus "aterrin al Besòs"

3 min
L'alcaldessa i la ministra, amb el riu Besòs al darrere

BarcelonaL'alcaldessa s'ha atrevit amb Shakira i això que la seva companya, la vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz, no l'ha ajudat gaire: quan Ada Colau ha fet el gest de "va, ballem una mica", la ministra li ha donat uns copets a l'esquena de l'estil de "balla tu que jo ja miro". Davant de la insistència d'Anna Gòmez, una animadíssima veïna de Sant Andreu que cada dimecres va a ballar al Bon Pastor amb l'associació Bon Pas de Ball, Colau ha seguit una mica el ritme de La bicicleta i, després de quatre passos, ho ha deixat estar. Però més enllà de l'anècdota que ha revolucionat els càmeres de les televisions i els fotògrafs (les veteranes de l'escola de ball no compten perquè ja estaven revolucionades des de bon principi), el moment més important perquè la ministra acompanyés l'alcaldessa era després del ball. I és que l'excursió que aquest matí Colau ha preparat per a la ministra de Treball i Economia Social, passant pels barris populars de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Bon Pastor, tenia un objectiu. "La inversió municipal que hem fet des de Barcelona als barris del Besòs és molt important, però no n'hi ha prou. Volem que els fons Next Generation aterrin al Besòs", ha dit en la roda de premsa que finalitzava la visita.

Colau ha explicat que en dos mandats ja s'han destinat 300 milions d'euros entre els cinc municipis del Besòs, on viuen el 12% de tots els catalans. "Aquest són els barris que van aixecar Barcelona", ha insistit Colau, que després ha criticat que "han estat oblidats durant massa temps".

Ada Colau balla amb una veïna al Bon Pastor

La llista de coses per transformar en aquests barris amb una part de la milionada (140.000 milions d'euros) que la Unió Europea preveu donar a Espanya ja està feta, segons ha destacat l'alcaldessa: seguir amb la recuperació del riu, impulsar la formació professional, rehabilitar els edificis amb criteris d'estalvi energètic, reconvertir els polígons industrials a l'economia verda i recuperar les tres xemeneies de Sant Adrià. L’alcaldessa ha destacat que "cal inversió però assistencialisme", ja que en aquests barris hi ha "talent i oportunitats".

La vicepresidenta, en el seu torn de paraula, només tenia bones paraules per a la seva amfitriona, i quan ha entrat en matèria ho ha deixat clar: "Si els Next Generation no arriben a barris com els del Besòs hauran fracassat. Cal ajudar a modernitzar i digitalitzar les empreses, és cert, però no es poden acabar aquí. La igualtat es comença des de baix", ha dit Díaz, militant des de l'adolescència del Partit Comunista de Galícia. "No és habitual que es bolqui la mirada en els barris més necessitats i que, a més, es faci des del paradigma de la transformació social", ha dit la ministra, lloant la tasca de Colau.

Després de l'intent de ball i d'una sessió de fotografies dalt del pont que travessa el riu Besòs, les dues polítiques han anat caminant fins a l'Institut Rubió i Tudurí, que, gràcies al pla de barris municipal, va poder traslladar la seva seu des de Montjuïc fins a un edifici nou al Bon Pastor. Els alumnes que feien classe en aquell moment, en total n'hi ha uns 300 que estudien jardineria, miraven sorpresos l'arribada de les dues mandatàries acompanyades dels periodistes de diaris, teles i ràdios i dels que treballen per als equips de comunicació de l'Ajuntament i el ministeri, que superaven la desena.

Encara es desconeix amb quins criteris es decidirà el repartiment de tots els diners que arribaran d'Europa, però el Besòs sembla ben situat. Els projectes són més que necessaris per a la transformació social, i la bona entesa entre les dues polítiques per treballar juntes és evident. L'encant del Bon Pastor sembla que ha funcionat. De ballar, ja en parlarem un altre dia...

stats