Educació
Societat 13/06/2013

La direcció de l'Esmuc assumeix com "inevitable" la retallada 1,5 milions del seu pressupost

El comitè d'empresa de l'Escola Superior de Música s'ha reunit amb el Govern i vol una trobada amb Ensenyament per proposar-los alternatives

Efe
1 min

BarcelonaL'equip directiu i el consell de direcció de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) assumeix com "inevitable" la nova retallada econòmic d'1,5 milions d'euros per a l'any vinent 2014, imposada pel Departament d'Ensenyament.

En un comunicat emès avui, els responsables de l'Esmuc consideren que la retallada "no és l'escenari més desitjat" i diuen que "entenen" el descontentament de part de la comunitat educativa i "respecten" el dret a expressar-lo.

Prop d'un centenar d'estudiants i treballadors de l'Esmuc porten tancats a la seu de l'escola des de dilluns passat, on realitzen assemblees diàries i ahir van oferir un concert amb peces de música fúnebre a la plaça de Sant Jaume, de Barcelona, en protesta pel nou retallada econòmic.

El director general, l'equip directiu i el consell de direcció indiquen en el comunicat que assumeixen la seva responsabilitat de gestionar "la considerable reducció del pressupost -la xifra del qual no esmenten- amb el compromís de vetllar per mantenir l'excel·lència acadèmica, la singularitat de l'escola i el correcte desenvolupament de l'activitat del centre".

De la seva banda, representants dels estudiants i membres del comitè d'empresa de l'Esmuc informen que s'han reunit avui amb el cap de gabinet del conseller de Presidència del govern català, Jordi Moreso, per exposar la situació "crítica" que travessa l'escola.

En un comunicat, també informen que s'ha lliurat un document dirigit al Departament d'Ensenyament sol·licitant una reunió per plantejar propostes alternatives a la reducció del pressupost, així com una modificació en l'estructura de decisió de l'escola.

stats