Societat 16/09/2013

Discapacitats intel·lectuals protestaran dimecres per la reducció del programa de suport a l'autonomia

La Generalitat ha retallat un 20% amb efectes retroactius des del gener la partida destinada a aquest programa

Europa Press
1 min

BarcelonaRepresentants de la plataforma de discapacitats intel·lectuals Dincat, que representa 310 entitats amb més de 30.000 usuaris, protestarà aquest dimecres davant de la conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat contra la retallada del 20% en el Programa de Suport a l'Autonomia en el Propi Habitatge, del qual es beneficien actualment 650 persones a Catalunya, una mesura que va avançar el 12 de juliol el diari ARA.

L'objectiu de la protesta és intentar revertir la tisorada, que el Govern ha aplicat amb efectes retroactius des del gener, cosa que afecta la viabilitat de les 44 entitats que actualment gestionen aquest programa.

El Programa de Suport a l'Autonomia en el Propi Habitatge és "fonamental" per a la plena inclusió dels discapacitats intel·lectuals, ja que els permet independitzar-se i tenir un projecte de vida propi. La quarantena d'entitats que porten a terme aquest programa posen a disposició dels beneficiaris equips de persones que els ofereixen suport en àrees com la cura personal, la resolució de tràmits i gestions administratives i l'organització de l'economia personal i domèstica, entre d'altres.

Fins ara, la subvenció era de 626,35 euros mensuals, que després de la retallada s'ha reduït a 500 euros, xifra que "dificulta clarament la viabilitat del programa", segons Dincat.

stats