Successos

Disfressat de dona gran per aconseguir atracar una joieria

Un home que havia passat més de vint anys a la presó torna a actuar a Tarragona

2 min

BarcelonaSabia que la seva aparença, tot i dur una mascareta que li tapava mitja cara però que ara no és motiu de sospita, generaria dubtes. Per això, per aconseguir que li obrissin la porta, no es va posar només la mascareta, sinó també una perruca, unes ulleres de sol, una crossa i un vestit, per semblar així una dona gran. Va trucar al timbre d’una joieria de Tarragona i les treballadores van caure al parany, perquè no es van adonar que anava disfressat i el van deixar passar. De seguida va deixar la crossa a terra per assegurar que no es tanqués la porta, i de la bossa de mà que remenava en va treure una pistola –simulada però que semblava real– per amenaçar les dues treballadores.

Aquesta és la seqüència que van captar les càmeres de la joieria del centre de Tarragona que un home va atracar el 16 de març a les dues del migdia. Un cop a dins, el lladre ja va deixar “d’ocultar la seva identitat”, explica el cap de l’àrea central d’investigació de patrimoni dels Mossos d’Esquadra, el subinspector Jonatan Herrera. Les treballadores van poder precisar que era un home que anava disfressat i que tenia un accent gallec. Però mentre les apuntava amb la pistola, el lladre va exigir que li obrissin diversos aparadors per agafar joies i rellotges d’alta gamma i en va marxar amb un botí valorat en 231.500 euros. A fora del local, l’esperava no gaire lluny una dona amb un cotxe.

Els Mossos han detingut tant l’home com la dona, tots dos de 44 anys, per un robatori violent amb arma de foc i tinença il·lícita d’armes, un delicte que s'atribueix per la similitud de la pistola tot i que sigui simulada. A ell el consideren l’autor material de l’atracament, i a ella la cooperadora necessària per garantir la fuga. El jutge ha decretat l’ingrés a la presó de tots dos quan feia pocs mesos que l’home n’havia sortit, després que s’hagués passat més de vint anys entre reixes per altres robatoris violents –acumulava 23 antecedents, cap dels anteriors a Catalunya.

Allotjats en un càmping

Quan els Mossos van reconstruir com s’havia escapat el lladre de la joieria, van veure el vehicle on havia pujat. La matrícula del cotxe va portar la policia fins a un càmping pròxim a Tarragona, on s’allotjava la dona, i després de vigilar-la van detectar un amic –o company sentimental– amb el qual vivia que “coincidia plenament”, segons Herrera, amb la descripció de l’home que buscaven per l’atracament. El 30 de març la policia els va detenir, i durant l’escorcoll al càmping i al cotxe els van trobar joies i rellotges, 45.000 euros en efectiu i l’arma de foc simulada i la crossa que l’home havia utilitzat.

Els Mossos també van localitzar una targeta de visita d’una joieria del centre de Madrid i van posar-se en contacte amb la Policia Nacional. Així van poder atribuir als dos detinguts la venda per 6.000 euros d’un dels rellotges d’alta gamma que havien robat. La compravenda la van fer en una joieria de Madrid pocs dies després de l’atracament. Herrera explica que investiguen si en els mesos que l’home va ser fora de la presó va tornar a actuar en un altre lloc i va cometre algun delicte més.

stats