15 dies d'okupació del rectorat de la Universitat de Lleida: els mediadors abandonen la negociació

Els professors argumenten que els alumnes no accepten el lliure exercici de les seves activitats

Els professors Estanislau Fons i Manel López, mediadors en el conflicte que va motivar l'ocupació fa dues setmanes del rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) per part d'un grup d'estudiants, han renunciat aquest dimecres a continuar intervenint-hi.

Fons i López han argumentat que l' assemblea d'estudiants no ha acceptat el compromís de respectar el lliure exercici de les activitats docents del conjunt dels professors, un punt per a ells imprescindible, segons un comunicat fet públic per la UdL.

El conflicte va començar fa un mes, quan un grup d'estudiants va iniciar protestes a les classes de la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, per mostrar el seu desacord amb la política de la Unió Europea sobre els refugiats.

Fa més de dues setmanes els estudiants van intensificar les seves protestes argumentant la presència de policies i guàrdies de seguretat durant les classes de Manso i els Mossos d'Esquadra van detenir una jove.

Després de conèixer la decisió d'abandonar la mediació dels dos professors, la UdL ha anunciat la convocatòria d'un consell de govern extraordinari.