Societat 10/10/2016

Dos nous afectats per legionel·losi a l'hotel de Salou

Amb aquests dos nous casos, el brot ja ha afectat nou persones. Cinc estan encara hospitalitzades, una va morir i tres més han rebut l'alta mèdica

Acn
1 min
Un mort i sis afectats més per legionel·losi en un hotel de Salou

BarcelonaL'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha detectat dos nous casos de persones afectades pel brot de legionel·losi a l'Hotel Jaume I de Salou. Es tracta d'un home de 42 anys, veí de la Rioja, i un home barceloní de 36. Ambdós es troben hospitalitzats i no estan greus.

Fins ara, el brot ha afectat nou persones d'entre 36 i 82 anys. Una d'aquestes persones, de mitjana edat de Madrid, va morir. Cinc dels afectats encara estan hospitalitzats, mentre que els altres tres ja van rebre l'alta mèdica, un la setmana passada i els altres dos en les últimes hores, segons ha indicat l'ASPCAT.

L'Hotel Jaume I de Salou, on s'han recollit tots els casos, està tancat des del 2 d'octubre. El complex va passar una inspecció de les instal·lacions d'aire i conductes l'agost d'enguany per part dels controls del departament de Salut. La revisió va venir propiciada per la detecció de casos puntuals anteriorment, motiu pel qual les inspeccions van passar a ser prioritàries. El resultat, però, va donar negatiu en legionel·losi.

Tot i que l'hotel no té torres de refrigeració, la principal hipòtesi apunta que el brot es va originar a l'hotel. Tot i això, tant Salut com els hotelers de la zona apunten que podria provenir d'un altre indret. Des de l'Ajuntament del municipi es descarta aquesta possibilitat i asseguren que és un cas "totalment aïllat".

Dies enrere, l'ASPCAT ja va avisar que no descartava l'aparició de nous afectats ja que el període d'incubació de la malaltia és de 14 dies com a màxim.

stats