Societat 09/07/2011

Destrosses al metro en una estampida de 'manters' per una operació de la Guàrdia Urbana

La policia ha comissat 250 articles falsificats a la plaça Catalunya i la seva presència ha alarmat els venedors del 'top manta', que s'han precipitat cap al metro. Segons TMB, s'han trencat vidres i s'han fet malbé quatre màquines de validar bitllets. Hi ha dos detinguts

Redacció
1 min

BarcelonaEstampida i destrosses aquest migdia a la parada de metro de la plaça Catalunya, arran d'una operació de la Guàrdia Urbana contra el 'top manta'. Els agents han arribat a la zona per comissar els objectes falsificats que oferien als vianants els venedors ambulants i han provocat el pànic, segons informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Els manters han fugit cap al metro atropelladament i han acabat provocant destrosses en el desfici per arribar a les andanes i agafar el primer tren i allunyar-se de la policia. Molts usuaris han presenciat els fets. S'han trencat vidres i, segons TMB, s'han fet malbé quatre màquines validadores de bitllets.

No hi ha hagut ferits però sí un gran rebombori i danys materials. Un dels implicats ha estat enxampat per la Guàrdia Urbana abans que pogués accedir a l'andana i un altre ha estat detingut al carrer, fora del metro.

En l'operació, la policia ha comissat uns 250 articles falsificats: bosses de mà, ulleres de sol i moneders.

La lluita contra la venda ambulant és una de les prioritats que s'ha marcat el nou govern municipal de l'Ajuntament de Barcelona, que ha ordenat a la Guàrdia Urbana que faci més pressió sobre aquesta pràctica il·legal. Això és tradueix en més freqüència en els dispositius policials per evitar aquesta activitat delictiva.

stats