SOCIETAT
Societat 17/09/2012

Dos anys i mig d'inhabilitació per a un mosso que va informar una amiga que estava sent investigada

El caporal sabia que la dona formava part d'una trama d'importació il·legal de vehicles i no va comunicar-ho als seus superiors

Acn
2 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat a 32 mesos d'inhabilitació un caporal dels Mossos d'Esquadra que va informar una amiga seva que estava sent investigada per la seva pertinença a una trama d'importació il·legal de vehicles d'alta gamma. A més, també el condemna perquè, tot i conèixer les il·legalitats de la seva amiga, no ho va investigar ni ho va comunicar als seus superiors. El mosso haurà de pagar una multa de 2.400 euros, mentre que un company seu ha quedat absolt. La fiscalia demanava set anys d'inhabilitació i tres de presó per al caporal condemnat.

El caporal A. M. C. estava destinat al grup de Recerca i Documentació de Trànsit de la Regió Metropolitana Nord, a Granollers. El novembre del 2005 es va trobar a l'estació d'ITV d'Argentona (Maresme) uns altres mossos de Trànsit de la Regió Central, de Manresa. Li van explicar que investigaven un grup que cometia frau fiscal amb la importació de vehicles de gamma alta.

El caporal va descobrir aleshores que ell coneixia alguna de les persones investigades i, més encara, una amiga personal seva, Núria L., de qui coneixia les seves suposades activitats il·lícites. Però no n'havia informat a ningú ni havia iniciat cap investigació. El mosso es va interessar per la investigació, i sobretot per les sospites que hi havia sobre la seva amiga. De fet, va demanar als altres agents que no la consideressin imputada sinó testimoni, ja que estava "en l'escalafó més baix" de la suposada trama.

Quan mesos després, el març del 2006, els Mossos van detenir diversos membres de la trama, entre ells Núria L., el caporal acusat va demanar a un company, també jutjat, que la visités. Tot i així, no ha quedat demostrat que li donés informació confidencial.

Per tot això, A. M. C. ha sigut condemnat a 32 mesos d'inhabilitació i 2.400 euros de multa pels delictes d'omissió del deure de perseguir delictes i de revelació de secrets. L'altre acusat ha quedat absolt.

stats