Educació

Educació ajorna fins a finals de juliol l'adjudicació de places docents per al curs que ve

El departament diu que l'increment de funcionaris i sol·licituds obliga a ampliar el termini per adaptar l'aplicatiu

Martina Castells
2 min
Una mestra en una aula buida de l’Escola Pia Sant Antoni 
de Barcelona.

BarcelonaL'assignació de places és un dels moments més esperats pels docents cada estiu. Des de fa tres anys, la publicació es fa a principis de juliol per a donar marge de planificació a les direccions de les escoles i als mestres que comencen el curs en un centre nou. Enguany, però, el departament d'Educació ha ajornat l'adjudicació de places per al curs 2024-2025 fins a finals d'aquest mes, i l'argument esgrimit és que l'augment de funcionaris i interins docents que esperen l'assignació d'un lloc de treball ha obligat l'equip tècnic a sol·licitar més temps per garantir el bon funcionament de l'aplicatiu.

En total s'han rebut més de 62.000 peticions entre funcionaris i interins en aquest procés d'adjudicació provisional. A més, com que els docents poden cursar més d'una sol·licitud de llocs de treball, se n'han acumulat més de 3,8 milions. Actualment hi ha 30.000 funcionaris més respecte a fa dos anys, un fet que segons el Govern en funcions ha comportat el fort augment del volum de peticions i de dades que s'han registrat. Aquestes xifres han obligat Educació a adaptar l'aplicació per garantir la prioritat del personal funcionari i també introduir les vacants del sistema que es produiran a partir de l'1 de setembre.  

És per això que el departament ha anunciat la pròrroga de l'assignació provisional de places fins a finals de mes. “Tot i treballar intensament per mantenir l’adjudicació durant la primera setmana de juliol, ens veiem obligats a endarrerir dues setmanes la publicació per poder desplegar el procés amb totes les garanties”, justifiquen en un missatge enviat als docents i al qual ha tingut accés l’ACN. Es preveu, doncs, que l'anunci es faci la setmana del 22 al 26 de juliol.

"Conscients de les molèsties"

Des d'Educació diuen que el departament "és conscient de les molèsties i la inquietud que aquest fet ocasionarà als docents", però asseguren que "cal prioritzar i garantir el bon desenvolupament del procés i donar seguretat a totes les persones i centres pendents de nomenament". Des de la secció d'ensenyament del sindicat CGT expressen el seu descontentament amb els fets i destaquen que "la falta de planificació del departament comporta l'endarreriment dels terminis i no garanteix places per a les especialitats a què opten els docents".

stats