Educació
Societat Educació 12/10/2022

UB, UAB i UPF tornen a coronar-se entre les 200 universitats més prestigioses del món

Els tres centres catalans superen la resta d'institucions espanyoles, en una classificació que controla el Regne Unit

ARA
2 min
La UB, l'única universitat de l'Estat entre les 200 millors del món

BarcelonaLes universitats de Barcelona (UB), Autònoma de Barcelona (UAB) i Pompeu Fabra (UPF) figuren entre les 200 institucions acadèmiques més ben valorades del món, segons la classificació de The Times Higher Education 2023, que analitza anualment l'activitat docent dels centres d'educació superior.

Les tres catalanes continuen sent les millors universitats de l’Estat. Respecte a l'any anterior, la que surt més ben parada és la UB, que aconsegueix escalar posicions del lloc 193 al 182, i se situa en el top dels centres catalans i espanyols. Immediatament després, en el lloc 183 de la classificació, hi apareix l’Autònoma, que ha vist com perdia 13 llocs en l'últim exercici (del 170 al 183), la mateixa tendència que ha patit la UPF, que de ser la primera entre les catalanes passa a la tercera al baixar del 156 al 186.

Britànics i nord-americans copen el podi d'honor d'aquesta classificació: per aquest ordre, les universitats d'Oxford, Harvard i Cambridge són considerades les millors, després que el jurat hagi analitzat 1.799 centres d'educació superior de 104 països i regions, cosa que equival a 137 universitats més que l'any passat.

Després de les catalanes, la Universitat de Navarra apareix en la forquilla compresa entre les 251-300 millors del món, igual que en l'edició anterior. Més lluny figuren la Universitat Autònoma de Madrid, que apareix en el grup situat entre la 301 i la 350, i la Complutense (401-500), encara que aquesta última ha millorat i ha guanyat terreny respecte a la classificació anterior (501-600).

Aquest rànquing es basa en una enquesta anual de reputació acadèmica amb 40.000 respostes, en l'anàlisi de més de 15 milions de publicacions i en dades addicionals que cobreixen l'entorn docent d'una universitat, perspectives internacionals i els seus vincles amb la indústria.

stats