Societat 19/11/2012

El jutge del cas Palau exigirà explicacions als policies que han elaborat l'esborrany filtrat a 'El Mundo'

El magistrat cita el comandament responsable perquè "en doni compte" i nega que s'hagin apartat els Mossos d'Esquadra de la investigació

Ara
2 min

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, que instrueix el cas del Palau de la Música, ha citat el cap de la unitat que va elaborar l'esborrany filtrat a 'El Mundo', segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat. El TSJC diu que l'objectiu de la reunió amb el comissari en cap de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) és que el comissari "doni compte sobre les informacions publicades aquests dies al diari".

Aquest dilluns, 'El Mundo' publica sencer "l'esborrany" de l'informe policial "intern" sobre el cas Palau que suposadament vincularia el finançament il·legal de CDC amb comptes bancaris de Pujol i Mas a Suïssa i Liechtenstein. El document de la UDEF no figura al sumari del cas del Palau, i el jutge no en té constància. Segons el diari de Pedro J., durant la investigació es va detectar "la sorprenent destrucció d'algun suport" i "més tard, a conseqüència de certes conductes d'alguns comandaments, el jutge va ordenar les actuacions a la UDEF".

La informació d''El Mundo' es basa en part en una carta anònima trobada durant els escorcolls que van fer els Mossos i que no es va incloure al sumari. El rotatiu afirma que la carta es va "amagar al jutge instructor Josep Maria Pijuan".

En el comunicat, el TSJC informa que el jutge Pijuan desmenteix rotundament que s'hagi apartat el cos dels Mossos d'Esquadra de la investigació del cas Palau. També ha desmentit les informacions publicades sobre els motius pels quals es va encomanar a la UDEF la investigació del cas.

Artur Mas i Jordi Pujol ja s'han querellat contra la informació del diari.

Els Mossos d'Esquadra també han anunciat aquest dilluns que exerciran "accions legals" contra el diari 'El Mundo' i contra els responsables de les informacions publicades els últims dies perquè consideren que recullen "greus falsedats" i per "defensar l'honor i la credibilitat" de la policia catalana. A través d'un comunicat, la direcció general de Policia ha assegurat que "són rotundament falses totes les informacions i referències" al cos i que "en cap cas" s'han "amagat o destruït elements que puguin implicar cap persona". La policia també ha assegurat que "no té coneixement de cap informació anònima, amb data 24 de novembre del 2011, sobre el cas Palau de la Música" a la qual fa referència la informació "i que tampoc cap testimoni ha declarat davant agents del cos en relació a aquest anònim".

stats