Societat 07/10/2016

Empar Moliner declina fer el pregó de la Festa del Roser de Martorell per les queixes d'un grup municipal

Movem Martorell va demanar que es retirés per unes declaracions sobre els manters que considera discriminatòries

Ara
1 min

BarcelonaEmpar Moliner s'ha convertit en Trending Topic a Twitter aquest divendres, després de declinar fer el pregó de la Festa del Roser de Martorell arran de les queixes del grup municipal Movem Martorell. La formació va registrar una sol·licitud dirigida a l'alcaldia demanant la retirada de l'escriptora com a pregonera. El motiu són unes declaracions que Moliner va fer en clau humorística al programa 'Els Matins' de TV3 que el grup considera racistes. En la seva intervenció al programa, sobre l'estàtua de Cristòfor Colom, va dir que "si Colom ha de fer un pas al costat, que el faci. és ben dit, que avanci, cap al mar. Quina pena, en canvi, que estàtues humanes i venedors de bosses falses no el segueixin".

La decisió de no fer el pregó l'ha presa, finalment, Moliner, i a més l'ha fet pública en un tuit: "Tranquils, amics! No vinc i tan contenta!", ha dit. Per la seva banda, l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa (CDC) ha lamentat "la intolerància del grup" municipal i els ha retret una actitud "impròpia del segle XXI".

Movem Martorell no ha respost la piulada d'Empar Moliner, però sí que ha contestat a l'alcalde de Martorell: "Impropi, intolerant, irrespectuós és atacar un col·lectiu sencer sense cap motiu en nom de l'humor i la ironia", afirmen.

stats