Jocs d'atzar
Societat 31/12/2022

La Grossa de Cap d'Any somriu a Barcelona

El primer premi, el 03829, es ven en un supermercat del barri de Gràcia i el segon, el 04232, a Sant Just Desvern

3 min
Treballadors del supermercat Sorli de Gràcia on s'ha venut el primer premi de la Grossa de Cap d'Any

BarcelonaNúmeros baixets i fortuna per a l'àrea metropolitana de Barcelona. El primer premi de la Grossa de Cap d'Any ha anat a parar a la capital catalana, on s'ha distribuït íntegrament el 03829, que repartirà, per cada butlleta, 200.000 euros. Tots els bitllets premiats s'han venut en un supermercat de la cadena Sorli, al barri de Gràcia. Concretament, al carrer Massens, molt a prop de la Travessera de Dalt. L'encarregada de l'establiment, Raquel Romero Perales, explicava a l'ACN que no saben qui va comprar les vuit butlletes premiades, però que els treballadors del local estan "emocionats" de ser el punt de venda del número més valuós d'aquest 31 de gener: "Suposem que són clients del barri, d’aquells que venen cada dia". L'establiment ha repartit 1,6 milions d'euros en vuit butlletes de les 50 que es podrien haver distribuït amb el número premiat.

No gaire lluny ha caigut també el segon premi del sorteig d'aquest any, concretament a Sant Just Desvern, amb el número 04232. En aquest cas els guanyadors s'enduen 65.000 euros per cada butlleta i se n'han venut tres de les 50 possibles. Les celebracions en aquest punt, però, han sigut força contingudes i l'estanc que ha venut el número premiat, al carrer Bonavista, ha tancat a les 13.30 h, com cada dissabte.

I per acabar la tanda dels premis grossos que ha repartit la desena edició de la Grossa de Cap d'Any, el tercer se l'ha endut el 88158. En aquest cas la sort ha anat a Cardedeu, al Vallès Oriental, on es repartiran 30.000 euros per cada butlleta d'aquest número. El quiosc de la plaça Joan Alsina d'aquest municipi és el que ha repartit la sort. "Hem venut 15 bitllets, creiem que a gent del poble, perquè la majoria dels clients que venen són del barri, i així ho esperem", celebrava Mónica Pérez, la propietària del quiosc. Admetia haver-se assabentat que havien venut el tercer premi per un client perquè no s'imaginava poder tenir aquesta sort i no estava pendent del sorteig.

L'estanc de Cardedeu on s'ha venut el tercer premi de la Grossa.

El capítol dels quarts premis l'ha estrenat el número 26811, que ha anat a Sant Boi de Llobregat, Argentona i Molins de Rei. El segon quart, premiat amb 10.000 euros la butlleta, ha estat per al 78032 i aquest cop la sort s'ha repartit entre Tortosa i Cardona. El primer cinquè premi ha estat el 26658 i ha tocat a Berga. Són, en aquest cas, 5.000 euros per butlleta. L'altre cinquè, que ha anat a parar a Gelida, ha estat per al número 34321. I per tancar la tanda de premiats, el tercer cinquè ha estat per al 93837 i s'ha repartit a Sant Cugat del Vallès, Cabrera de Mar i Barcelona.

La desena edició de la Grossa de Cap d'Any, presentada per Elisenda Pineda i Marc Giró, s'ha pogut seguir a TV3. Tothom que tingui una butlleta premiada (per un import inferior als 1.999 euros) la podrà cobrar a través d'una transferència bancària en qualsevol punt de venda oficial de la Grossa. Els premis es podran cobrar en metàl·lic (fins als 120 euros) a la xarxa comercial de Loteries de Catalunya, i en qualsevol oficina de CaixaBank a partir dels 50 euros. Si es tracta de bitllets adquirits a través d'internet, el premi s'ingressarà directament al moneder del compte des d'on es fes la compra. I en cas que l’import sigui superior als 600 euros, directament al compte bancari que es facilités. Tots els premis es podran cobrar fins al 31 de març del 2023 a la seu de Loteries de Catalunya, al número 33 del carrer Enric Granados de Barcelona. Els beneficis del sorteig es destinen a projectes socials canalitzats a través del fons de Loteries per a la Prosperitat i la Cohesió Social. 

stats