Societat 26/09/2013

El nou mercat dels Encants, en marxa

L'amplada de l'espai, l'ampliació de l'horari comercial i l'efecte estètic de la coberta, entre les principals característiques de l'emplaçament

Ara /acn
2 min

BarcelonaEl nou mercat dels Encants de Barcelona ha obert les portes aquest dimecres 25 de setembre a la confluència de l'avinguda Meridiana i el carrer Castillejos −a pocs metres de l'antic emplaçament−. Entre les xifres del nou recinte destaquen els 283 negocis, els més de 700 llocs de treball, un nou horari que s'amplia fins a les 20 hores i una previsió de 90.000 visitants setmanals.

Dels 35.440 metres quadrats construïts, prop de 15.000 són per a ús comercial, i la resta, per a altres usos, com aparcament (270 places), magatzems, descàrrega, brossa, aparcament de vehicles de transport i sala polivalent. El recinte també disposa de més serveis, com ara un espai de restauració amb un restaurant, dos bars i sis botigues de menjar i beure 'street food'.

Un disseny estètic

Els nous Encants, obra de l'arquitecte Fermín Vázquez i que han suposat una inversió de 56,4 milions d'euros, s'han concebut com una plaça oberta que aprofita els diferents desnivells dels carrers que l'envolten per generar unes zones lleugerament inclinades on estan situades les noves parades. I al centre, un espai dedicat a l'activitat més emblemàtica dels Encants: la subhasta.

L'element que més destaca del nou recinte és la coberta, que té un efecte mirall sobre el conjunt de la plaça i permet veure-hi reflectida la bullícia que conforma l'activitat dels paradistes i els clients.

El resultat de cinc anys de feina

La nova instal·lació ja és una realitat després de cinc anys, quan es va prendre la decisió acordada per l'Ajuntament de Barcelona i els comerciants de traslladar-se al nou espai situat a la confluència de l'avinguda Meridiana i el carrer Castillejos.

Un fort ruixat el 8 de juny que va inundar parcialment el nou recinte va obligar a reparar el sistema de drenatge −per un valor de 240.000 euros− i ajornar la inauguració original, prevista per al 19 de juny. Els actes d'inauguració culminaran aquest dissabte 28 de setembre amb una festa ciutadana oberta a tothom en què s'han programat activitats d'animació i concerts a l'aire lliure.

stats