Societat 07/03/2016

Ensenyament canvia els criteris de preinscripció per al curs vinent per no discriminar els fills únics

Desapareix la possibilitat de sumar punts pels germans d'alumnes que estiguin estudiant en escoles adscrites a l'institut on es vulgui entrar

Selena Soro
1 min
La nota mitjana a les PAU aquest any ha sigut d’un 6,69 i el 97% dels estudiants han superat les proves, un 2% més que l’any passat.

BarcelonaEl departament d'Ensenyament canvia els criteris de preinscripció per al curs vinent. Així, desapareix la possibilitat de sumar 40 punts pels germans d'alumnes que estiguin estudiant en escoles adscrites a l'institut on es vulgui entrar, segons ha publicat aquest dilluns el 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' (DOGC) i ha avançat Catalunya Ràdio.

Aquesta possibilitat, que havia estat denunciada per famílies amb un únic fill com a discriminatòria, només es donarà en els casos en què hi hagi una única escola adscrita a un únic institut.

Queixes al Síndic

El Síndic de Greuges, que acumula una quarantena de queixes en aquest sentit de famílies amb un únic fill, reclamava des de fa sis anys al departament que fes aquest canvi.

Així, enguany, tenir un germà petit a l'escola de primària adscrita a l'institut ja no atorgarà un plus de fins a 40 punts com en cursos anteriors. Sí que ho seguirà fent en la resta de casos.

stats