Societat 06/05/2015

Ensenyament recorrerà el nou atac judicial de Wert contra el català

Rigau deixa clar que el període de matrícula es farà tal com estava previst i acusa el govern del PP de fer el darrer intent per aturar el model lingüístic a les escoles catalanes

Elisabet Escriche
2 min
rigau

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, recorrerà el recurs contenciós administratiu presentat pel govern espanyol al TSJC i que suposa un nou atac al model d'immersió lingüístic de les escoles catalanes. El recurs sol·licita que s'informi de manera individualitzada l'alumnat durant el període de preinscripció –que ja s'ha realitzat– i matriculació per al curs 2015-16 que poden escollir el castellà com a llengua vehicular.

La consellera ha deixat clar que el període de matriculació, que es farà del 8 al 12 de juny, es mantindrà tal com estava previst. Alhora, ha acusat el govern del PP de fer el seu darrer intent abans que finalitzi la legislatura per "acabar" amb el model lingüístic català "per interessos purament partidistes".

Segons Rigau, el recurs té un clar objectiu: "Imposar que el tractament del castellà i el català a les aules sigui idèntic" i, de retruc, que "desaparegui la llengua catalana". La consellera ha assegurat que aplicar la mesura que demana el PP suposaria enviar "un burofax" als 148.000 alumnes d'infantil, primària i ESO que han de fer la matrícula els propers dies i, a curt termini, a la totalitat de l'alumnat que hi ha dins del sistema educatiu, 1.500.000 estudiants. La consellera ha insistit que si es realitzés suposaria un canvi de projecte dels centres, quan és "precisament el que trien les famílies". "No només atempta contra la LEC, el sentit comú i la democràcia, sinó que, a més, modifica el que el PP havia previst amb la Lomce", ha afegit.

Rigau ha detallat que va rebre la decisió del TSJC aquest dimarts a la tarda i que es va posar en contacte la mateixa tarda amb el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, per mostrar la seva indignació. Ensenyament té 10 dies per presentar el recurs.

60 sol·licituds, cap de favorable

Ensenyament ha rebut aquest curs una seixantena de peticions de famílies que demanaven que el castellà fos la llengua vehicular per al seus fills a l'escola. "Cap s'ha resolt favorablement", ha matisat. Aquesta opció està inclosa dins la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce) i preveu pagar una plaça a una escola privada a l'alumne que ho sol·liciti (6.000 euros per curs) si Ensenyament no n'hi garanteix una en un centre públic o concertat.

stats